Alt dette kan du gjøre med søtpoteten

Søtpotetpizza eller søtpotetpannekaker? Kostholdsinteresserte Linda kaller søtpoteten en «superingrediens» og bruker den så ofte som mulig. Her er hennes yndlingsoppskrifter.

Linda Stuhaug (21) er utdannet personlig trener og har jobbet på treningssenter. For tiden bor hun i hovedstaden, der hun studerer samfunnsernæring ved høgskolen i Oslo og Akershus. Hun driver den populære bloggen lindastuhaug.no, med fokus på sunt kosthold og trening.

søtpotet

Linda oppdaget søtpoteten for et par år siden, og den ble raskt en favorittgrønnsak. Hun er like begeistret den dag i dag, og det er det mange grunner til.

­– Søtpotet er en svært anvendelig ingrediens som kan brukes i både salte og søte oppskrifter. Den gir både en sødme og en smak som ingen andre ingredienser kan måle seg med. Søtpoteten kan lures inn i mange oppskrifter der man ikke skulle trodd den passet inn, for den går virkelig bra overens med det aller meste! En stor bonus er dessuten at søtpoteten er veldig næringsrik, med mye kostfiber, betakaroten og kalium. Rett og slett en superingrediens, sier 21-åringen.

 

3 enkle søtpotetretter:

 

 Søtpotetpizza – med bunn av søtpotet 

Oppskriften på søtpotetbunn gir en pizza på størrelse med en Grandiosa og passer fint til tre personer. Du kan med fordel doble eller triple bunnen slik at du får en langpanne.

søtpotetpizza

Søtpotetpizza er en klar gjenganger hjemme hos Linda. Pizzabunnen er melkefri og kan lett lages glutenfri i tillegg.

Søtpotetscones 

Garantert ingen sure miner når barna finner disse i matpakka. Disse deilige søtpotetsconesene er sukkerfri, glutenfri og fri for melk.

søtpotetscones

Kjempegode som nistemat! For både store og små.

Søtpotetpannekaker  

Pannekaker med søtpotet høres kanskje litt rart ut, men prøver du dem så blir du frelst! Det er både sunt og godt. Passer godt til kveldsmat, men også som dessert.

søtpotetpannekaker

Oppskriften gir fem mellomstore pannekaker, men du kan lage både flere og færre ettersom hvor store du ønsker dem.

Del artikkel