Alt dette kan du bruke aspargesen til
Asparges er mer enn tilbehør! Matbloggeren Espen Nersveen viser deg hvordan du kan bruke grønnsaken på en helt ny måte.

Espen Nersveen (33) er mannen bak den sjarmerende matbloggen Heia Mat .
33-åringen lar det ikke gå lenge mellom hver gang han utfordrer seg selv på kjøkkenet, og friske grønnsaker er det noe av det beste han vet å kokkelere med. Espen trekker frem mange grønne favoritter, men nå som sola titter frem så er det én soleklar vinner på middagsbordet; nemlig den gode, allsidige aspargesen.
– For meg er asparges et av de tydeligste signalene på at våren er kommet. Det er en nydelig råvare som bør nytes i sesong. Grønn asparges smaker friskt og rent og er fantastisk på grillen, lett posjert eller som suppe. Nyt våren, nyt asparges, oppfordrer han.
Visste du…
– at det finnes hvit asparges?– aspargesen passer godt til fisk, kjøtt, risotto og smoothie?
Her er Espens friske og velsmakende aspargessuppe
Aspargessuppen er enkel og kan nytes med eller uten bacon!

Foto: Espen Nersveen, Heiamat.no
– Selv om det er den hvite aspargesen som virkelig får kokker til å gå bananas, så skal man ikke kimse av den grønne. Her skulle jeg bruke toppene til noe annet så da passet det perfekt å lage suppe av resten, sier Espen.
Grønne asparges med spekeskinke og urtedressing
Denne forretten er superenkel å lage – det tar ikke mer enn 15 minutter å gjøre den klar. Pass på at aspargesen ikke koker for lenge, den er best når den er sprø.
Friterte aspargesbønner
Friterte aspargesbønner i tempura-røre er fantastisk godt – og knasende sprøtt, perfekt tilbehør til grillmaten.
Pasta med røkt laks og asparges – smaker nydelig i vårsola
Hver vår strekker aspargesen seg i været som første grønnsak. Asparges-sesongen varer fra april til midtsommer, og med einerøkt laks blir denne pastaretten en herlig favoritt.