Hvert år velger et knippe flinke mennesker å gå REMA-skolens Talentprogram, de fleste med en drøm om å bli Kjøpmann og drive egen butikk. Talentene er svært viktige for videre vekst i REMA 1000, og utmerkelsen Årets Talent henger høyt. 38 Talenter deltok på programmet i år.

– Det har ikke helt gått opp for meg ennå, men så utrolig stas! Denne prisen deler jeg med både medtalenter og kolleger, jeg hadde ikke vært noe uten den hjelpen og motivasjonen jeg har fått fra alle rundt meg, sier Aleksander Floor, Årets Talent 2017 og Kjøpmann ved REMA 1000 Oseberg.

Velfortjent seier

Aleksander har blitt bemerket av både Talentene og foreleserne i året som har gått. Han blir beskrevet som en person som lærer fort, en som alltid ser løsninger, er utrolig dyktig, og genuint interessert i de rundt seg.

– Det er med stor glede jeg deler ut prisen i kveld. Det som er ekstra stas er at blant alle Talenter i år så er det deg de fleste har nevnt at de har mest tro på som den kjøpmannen som vil lykkes best i fremtiden, sier Jan Frode Johansen, direktør i REMA Franchise.

Aleksander Floor poserer stolt med pokal og diplom fra Årets Talent.

Godt i gang som Kjøpmann

Det er ingen tvil om at Årets Talent kommer til å bli en god Kjøpmann. Aleksander er allerede godt i gang, og driver i dag REMA 1000 Oseberg i Tønsberg. Allerede etter én måneds drift kan den ferske Kjøpmannen vise til positive resultater.

– Aleksander har vært helt uslåelig i år. Det er en veldig dyktig person som stakk av med seieren, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å se mye bra fra den ferske Kjøpmannen fremover, sier Eivind Hilling, Kjøpmannstrener i REMA 1000.

Aleksander har lenge vist at han lever etter kuttisme og har gründersjelen i bunn. Allerede i en alder av 29 startet han egen bedrift fra gutterommet, som tilbyr mobilskjermer til private og bedrifter. Nå som Aleksander har hendene fulle med egen butikk å ta vare på er det mor som tar over driften.

Samme kveld som kåringen fant sted fikk alle 38 Talentene sitt deltakerbevis for vel gjennomført utdanning. Det var en fin avslutning av nok et skoleår på Lian restaurant i Trondheim.

Lær av de beste

Talentprogrammet er REMA 1000 sin egen Kjøpmannsskole. I tillegg til å være en arena for læring, er REMA-skolens Talentprogram en sosial møteplass for fremtidige Kjøpmenn, og en viktig arena for formidling av REMA 1000 sin kultur og filosofi. Hvert år tas en god håndfull dyktige og engasjerte mennesker opp til programmet.