Sammen med leverandørene, jobber REMA 1000 kontinuerlig for å redusere unødig bruk av plast. Mer klimasmart emballasje er blant tiltakene for å oppnå det.

Nylig lanserte Gilde kjøttdeig i pose, som reduserer plastbruken med hele 75 prosent – tilsvarende 39,2 tonn plast i året. Den nye emballasjen finner du i alle REMA 1000 sine butikker.

Mindre plast – samme kvalitet

Kjøttdeig har i mange år normalt blitt pakket i plastskåler og plastfolie, for å bevare produktets holdbarhet. Den nyutviklede lufttette posen rundt Gilde kjøttdeig ivaretar den høye kvaliteten, samtidig som plastforbruket går kraftig ned.

– Nytenking som dette er viktig både for oss for kundene våre. Hvis vi skal lykkes med å nå de ambisiøse klimamålene vi har satt, må vi finne tiltak som gir effekter. Siden 2018 har vi kuttet 1321 tonn plast fra egne merkevarer, og gir oss ikke der. Den nye emballasjen fra Gilde er et betydelig hopp i riktig retning, sier Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør i REMA 1000.

Kjøttdeig fra Gilde i ny klimasmart emballasje

Denne emballasjen bidrar til 39,2 tonn mindre plast i året. Du finner den hos REMA 1000.

Les også: REMA 1000 rangeres nok en gang blant de beste i verden på klimaledelse

Tar mindre plass

Mange kunder opplever å ikke få brukt opp hele pakken med kjøttdeig når middagen skal lages, og ender kanskje med å legge restene i en ny plastpose for å oppbevare den i kjøleskapet. Samtidig kastes gjerne den gamle plastskålen, eller den dekkes med ny plastfolie.

Med kjøttdeig i pose kan originalemballasjen brukes når du må ta vare på restene, samtidig som produktet tar mindre plass i kjøleskapet enn den tradisjonelle skålen.

Les også: 8 tips for å bruke mindre plast

– Overgangen til flowpack-emballasje er første ledd i en langsiktig plan mot mer miljøvennlig emballasje på deiger. Ny forpakning bidrar også til reduksjon av klimagass-utslipp, fordi pakkene tar mindre plass under transport og vi kan redusere transportbehovet, sier Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura.

Les mer om hvordan vi jobber for å redusere plast her.