7 dager – 7 smoothier

Sliter du med å klare 5 om dagen? I så fall bør du prøve deg på en smoothie-uke!

grønn smoothie

Smoothie gir energi, godt humør og er en sunn start på dagen! De fleste av oss vet at en drikken gir et skikkelig vitaminboost, men i tillegg hjelper den også til med å opprettholde forbrenningen. For eksempel kan en smoothie til frokost starte metabolismen med rakettfart, og samtidig sørge for at blodsukkeret holder seg stabilt helt frem til lunsj. Det sunne alternativet hjelper også til å stille søtsuget samtidig som metthetsfølelsen øker.

TIPS: Fiberet juicen ofte kvitter seg med, er det som gir flott metthetsfølelsen og langsom blodsukkerstigningen.

Smoothie som første måltid

La drikken bli din aller beste frokostvenn! For de som får kranglete mage av dagens første måltid, så er smoothies et supert alternativ. Ingrediensene er allerede «ferdigtygde» slik at magen lett kan fordøye dem, og vips så har du fått i deg dagen viktigste måltid – gjerne på farten, uten at du føler deg tung, kvalm eller for mett.

TIPS: Bruk havregryn og spinat som ingredienser. Da øker du både næringsinnholdet og fyller på med en av verdens sunneste grønnsaker – uten at det forandrer smaken.

 Her får du oppskriften på 7 deilige smoothier som gir deg det overskuddet du trenger.

 

Mandag: Detox-smoothie 

Kickstart uka med denne vitaminbomben av en detox-smoothie! Å rense kroppen trenger ikke være verken komplisert eller smake vondt.

smoothie glutenfri

Foto: Ingvild Kristine, glutenfreelifesaver.no

PS: Skal du gjennomføre en hel detox-kur, så må du drikke denne én gang om dagen, nemlig til frokost, for å få det resultatet du ønsker. Bytt ut brødskiva og kaffen med en porsjon frisk rosa smoothie i 7 dager og du vil kjenne at magen kommer seg!

Tirsdag:  Smoothie med spinat, kokos og ingefær

Denne smoothien har et hint av Asia i seg. Fargen kan også vekke barnas interesse!

Du trenger:

1 dl     Frisk ananas

2 dl     Smoothiemix av ananas, mango og banan

30 g    Frisk ingefær, uten skall

1 dl     Lett kokosmelk

1 neveSpinat

2 dl     Appelsinjuice

Bland sammen i en mikser – og nyt!

Onsdag: Grønn smoothie

Denne varianten inneholder spinat som gir både fin grønnfarge og mange viktige næringsstoffer.

Du trenger:

1 ss     Ingefær

3 stk    Bananer

2 stk    Kiwi

1 neveSpinat

1 stk    Lime

2,5 dl  Yoghurt naturell eller kokosmelk

2,5 dl  Eplejuice

Skrell bananer og kiwi og skrell og finhakk ingefær. Bruk gjerne overmodne bananer. Ha alle ingrediensene bortsett fra lime i en blender og kjør på full styrke til en helt jevn masse. Smak til med presset lime.

 Torsdag: Eplekakesmoothie 

Denne godbiten styrker immunforsvaret og fighter forkjølelse. Og den smaker eplekake! 

eplekakesmoothie

Foto: Ingvild Kristine, Glutenfreelifesaver.no

Eple er kalorifattig og rik på fiber. De har ikke et kjempestort innhold av vitaminer og mineraler, men siden vi spiser eple ganske jevnlig har det likevel en betydning for kostholdet vårt. Ikke skrell eplet før du spiser det, det er nemlig flest C-vitaminer rett under skallet!

Fredag: Brain Power Smoothie 

 Denne smoothien inneholder rå eggeplomme. Det kan høres litt ekkelt ut for noen, men i tillegg til å være en av de mest næringsrike matvarene som finnes, gjør eggeplommen at  smoothien smaker kremete og godt!

brainpower smoothie

Foto: Ingvild Kristine, glutenfreelifesaver.no

Brain Power Smoothien egner seg også spesielt godt som treningsshake, som et alternativ til shaker laget av proteinpulver.

Lørdag: Varm sjokolade-smoothie

I helgen må det være lov å kose seg litt. Denne sjokoladesmoothien er faktisk kjempesunn, selv om det ikke ser sånn ut! Den er også glutenfri, sukkerfri, melkefri, paleo og vegansk – og ja, den er varm!

varm sjokosmoothie

Foto: Ingvild Kristine, glutenfreelifesaver.no

En studie utført ved Cornell University viser at konsentrasjonen av antioksidanter i varm kakao er to til tre ganger høyere enn i grønn te, tre ganger høyere enn i rødvin, og fire til fem ganger høyere enn i sort te. Som om ikke det var nok, så har forskerne funnet ut at flavonidene i kakao kan øke blodsirkulasjonen til hjernen, og kan kanskje til og med hjelpe til i behandlingen av demens!

Søndag: Skogsbærsmoothie

La oss avslutte uka med en deilig bærblanding. Bær bør man spise så mye som mulig av! Drikken er rik på antioksidanter så vel som god smak. Honning gir en deilig sødme.

 Du trenger: 

3 dl     Frossen skogsbærblanding

3 stk    Bananer

2 dl     Appelsinjuice eller saften fra én appelsin

1 ss     Honning

3 dl     Kefir eller yoghurt
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør på full styrke til en helt jevn masse. Bruk gjerne overmodne bananer. Hell smoothien over i glass og server, gjerne med sugerør!

 

Linker til oppskrifter med tillatelse fra nettsiden Glutenfreelifesaver.no

Kilde: frukt.no

Del artikkel