Klassisk pinnekjøtt | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Klassisk pinnekjøtt

4.0 i snitt
Klassisk pinnekjøtt
Pinnekjøtt er en stor del av norsk juletradisjon. Å koke pinnekjøtt er enkelt, men start forberedelsene i god tid.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

3 kg
Pinnekjøtt
1.5 kg
Vossakorv, ferdig kokt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vann ut pinnekjøttet: Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift gjerne vann en gang i løpet av utvanningen.

  2. Trinn 2

    Lag en rist i bunnen av en kjele som er stor nok til å steke pinnekjøtt. Her kan du bruke en rist eller bygg en rist av pinnekjøttpinner.

    Legg pinnekjøttet på risten og hell på 1 liter vann. Kok opp under lokk og skru ned varmen slik at det småkoker. Pass på at kjelen ikke koker tørr. Det skal alltid være ca. 3 cm med vann i bunnen av kjelen. Det tar 2,5 – 3 timer å dampe pinnekjøttet. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet.

  3. Trinn 3

    Pinnekjøttet er ferdig når det løsner lett fra beinet. Ha over på stekebrett og grill i ovnen i tre minutter før servering.