Slik velger du riktig biff
Mørbradbiff
Mørbrad er hverdagsbiffen. Den kan variere i mørhetsgrad, og egner seg godt som biffstrimler eller ekstra fint kjøtt i wok og gryter. Min mørbradfavoritt er å kverne eller finhakke kjøttet og servere den som biff tartar.
Ytrefilet
Ytrefilet er mørt og magert kjøtt. Biffer med fett på utsiden kalles strip steak. Når disse biffene sitter på beinet, er navnet club steak. Og når man skjærer biffer med bein sentralt i ytrefileten slik at man også får med noe av indrefileten på innsiden, heter stykket T-bone steak.
Indrefilet
Indrefilet er alltid mørt, og dersom maksimal mørhet er viktigst for deg, er dette det sikreste valget.
Entrecôte
Entrecôte er fettmarmorert og saftig. Fordi mye av smaken sitter i fettet, er dette også det mest smakfulle biffkjøttet. Entrecôte er det klart beste grillkjøttet og min biffavoritt!
Les om tilberedning av biff her
Pannesteking av biff med Bent Stiansen
Helsteking av biff med Bent Stiansen
Foskjellige biffstykker med Bent Stiansen
Lær mer