Slik velger du riktig biff | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik velger du riktig biff

Slik velger du riktig biff

Lær Bent Stiansens beste tips til å velge riktig biff. Selv foretrekker han entrecôte, som er det mest smakfulle biffkjøttet.

Mørbradbiff

Mørbrad er hverdagsbiffen. Den kan variere i mørhetsgrad, og egner seg godt som biffstrimler eller ekstra fint kjøtt i wok og gryter. Min mørbradfavoritt er å kverne eller finhakke kjøttet og servere den som biff tartar.

Ytrefilet

Ytrefilet er mørt og magert kjøtt. Biffer med fett på utsiden kalles strip steak. Når disse biffene sitter på beinet, er navnet club steak. Og når man skjærer biffer med bein sentralt i ytrefileten slik at man også får med noe av indrefileten på innsiden, heter stykket T-bone steak.

Indrefilet

Indrefilet er alltid mørt, og dersom maksimal mørhet er viktigst for deg, er dette det sikreste valget.

Entrecôte

Entrecôte er fettmarmorert og saftig. Fordi mye av smaken sitter i fettet, er dette også det mest smakfulle biffkjøttet. Entrecôte er det klart beste grillkjøttet og min biffavoritt!

Les om tilberedning av biff her

 Pannesteking av biff med Bent Stiansen

Helsteking av biff med Bent Stiansen

Foskjellige biffstykker med Bent Stiansen