Vegansk ukemeny
Hva med å prøve en helvegansk ukemeny? Ikke bare er middagene enkle å lage, de er også proppfulle av deilige og nye smaker.
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 260g tofu
- 1 stk brokkoli
- 1 stk ingefær
- 5 stk gulrøtter
- 5 stk selleristang
- 2 stk rødløk
- 400g kokosmelk
- 400g kokte linser
- 400g hakkede tomater
- 1 pk rød curry paste
- 200g pasta tagliatelle
Fra eget kjøkkenskap
- Basilikum
- Soyasaus
- Hvitløk
- Ris
1. Vegansk bolognese
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 40 min
Ingredienser
- 100g pasta tagliatelle
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rødløk
- 2 stk selleristang
- 2 stk gulrot
- 400g hakkede tomater
- 400g kokte linser
- 1 ss basilikum
Slik gjør du:
- Kok opp pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk hvitløk, rødløk, selleri og gulrot.
- Stek de finhakkede grønnsakene i ei gryte med olivenolje i cirka 5 minutter. Tilsett hakkede tomater og la det koke i minst 25-30 minutter.
- Tilsett linser til slutt, og smak til med salt, pepper og basilikum.
- Server over pasta.
Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort halvparten av bolognesesausen. Den skal brukes i en annen middag.
2. Linsesuppe
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 ss ingefær
- 1 stk gulrot
- 1 stk selleristang
- 0.33 stk brokkoli
- 2 ss red curry paste
- 5 dl vann
- 200g kokosmelk
Obs! I denne middagen bruker vi bologneserester som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Riv ingefær og kutt opp gulrot, selleristang og brokkoli.
- Finn frem en gryte og tilsett ingefær og curry paste. La det surre litt på medium varme før du tilsetter resten av grønnsakene.
- Tilsett vann, kokosmelk og bologneserestene og la det koke i cirka 15-20 minutter. Smak til med salt til slutt.
3. Wok med tofu
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 50 min
Ingredienser
- 130g tofu
- 2 ts red curry paste
- 2 ss soyasaus
- 100g pasta tagliatelle
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 1 ss ingefær
- 1 stk selleristang
- 1 stk gulrot
- 0.33 stk brokkoli
Slik gjør du:
- Kutt opp tofu i terninger og tilsett i en bolle. Vend inn soyasaus og halvparten av red currypaste, og la det stå og marinere i minst 20 minutter.
- Stek tofu i ei stekepanne med olje på alle sider til tofuen har fåtten gyldenbrun farge. Sett til side.
- Kok opp tagliatelle etter anvisning på pakken.
- Kutt opp alle grønnsakene og stek hvitløk, rødløk og ingefær i ei panne til løken er blitt blank.
- Tilsett resten av red curry paste og resten av grønnsakene og wok i cirka 5-6 minutter.
- Vend inn tagliatelle og stekt tofu i panna, og smak til med pepper og soyasaus.
4. Red curry med tofu
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 50 min
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss ingefær
- 130g tofu
- 2 ss soyasaus
- 100g ris
- 0.5 stk rødløk
- 1 stk selleristang
- 1 stk gulrot
- 0.33 stk brokkoli
- 1 ss red curry paste
- 200g kokosmelk
Slik gjør du:
- Kutt opp hvitløk og riv ingefær med et rivjern.
- Kutt opp tofu i terninger og legg i en bolle med finhakket hvitløk, revet ingefær og soyasaus. Mariner i minst 20 minutter.
- Kok opp ris etter anvisning på pakken.
- Kutt opp rødløk, gulrot, selleristang og brokkoli.
- Stek marinert tofu i en stekepanne til den har blitt brun på alle sider.
- Tilsett grønnsaker og stek i noen minutter til, før du tilsetter red curry paste og kokosmelk. La det koke i cirka 15 minutter.
- Smak til med soyasaus til slutt. Server med ris.
Lær mer