Vegansk ukemeny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny

Hva med å prøve en helvegansk ukemeny? Ikke bare er middagene enkle å lage, de er også proppfulle av deilige og nye smaker.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Vegansk bolognese

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du: 

  1. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk hvitløk, rødløk, selleri og gulrot.
  3. Stek de finhakkede grønnsakene i ei gryte med olivenolje i cirka 5 minutter. Tilsett hakkede tomater og la det koke i minst 25-30 minutter.
  4. Tilsett linser til slutt, og smak til med salt, pepper og basilikum.
  5. Server over pasta.

Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort halvparten av bolognesesausen. Den skal brukes i en annen middag.

2. Linsesuppe

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Obs! I denne middagen bruker vi bologneserester som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Riv ingefær og kutt opp gulrot, selleristang og brokkoli.
  2. Finn frem en gryte og tilsett ingefær og curry paste. La det surre litt på medium varme før du tilsetter resten av grønnsakene.
  3. Tilsett vann, kokosmelk og bologneserestene og la det koke i cirka 15-20 minutter. Smak til med salt til slutt.

3. Wok med tofu

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 50 min

Slik gjør du: 

  1. Kutt opp tofu i terninger og tilsett i en bolle. Vend inn soyasaus og halvparten av red currypaste, og la det stå og marinere i minst 20 minutter.
  2. Stek tofu i ei stekepanne med olje på alle sider til tofuen har fåtten gyldenbrun farge. Sett til side.
  3. Kok opp tagliatelle etter anvisning på pakken.
  4. Kutt opp alle grønnsakene og stek hvitløk, rødløk og ingefær i ei panne til løken er blitt blank.
  5. Tilsett resten av red curry paste og resten av grønnsakene og wok i cirka 5-6 minutter.
  6. Vend inn tagliatelle og stekt tofu i panna, og smak til med pepper og soyasaus.

4. Red curry med tofu

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 50 min

Slik gjør du: 

  1. Kutt opp hvitløk og riv ingefær med et rivjern.
  2. Kutt opp tofu i terninger og legg i en bolle med finhakket hvitløk, revet ingefær og soyasaus. Mariner i minst 20 minutter.
  3. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  4. Kutt opp rødløk, gulrot, selleristang og brokkoli.
  5. Stek marinert tofu i en stekepanne til den har blitt brun på alle sider.
  6. Tilsett grønnsaker og stek i noen minutter til, før du tilsetter red curry paste og kokosmelk. La det koke i cirka 15 minutter.
  7. Smak til med soyasaus til slutt. Server med ris.