Ukemeny som passer perfekt på grillen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny som passer perfekt på grillen

Ukemeny som passer perfekt på grillen

En skikkelig frisk sommermeny som passer perfekt til å dele med flere! Hva med å lage opp hele menyen og servere med venner og familie?

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Grillet halloumi sandwich med hummus og grønt

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Start med å lage hummus. Hell av vannet på kikertene og skyll dem godt under kaldt vann til vannet slutter å bobole.
  2. Tilsett kikerter, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, spisskummen og salt i en foodprosessor og bland til alt er blitt most. Sett til side.
  3. Halver baguettene og våt dem med litt vann før du slenger dem på grillen (eller stek dem i ovnen etter anvisning på pakken). Stek på begge sider til de har fått en gyldenbrun farge.
  4. Grill halloumi på begge sider til den har fått en gyldenbrun farge. Du kan også steke halloumien i en stekepanne dersom du ikke har grill.
  5. Kutt rødløk og tomater i skiver.
  6. Topp baguettene med hummus, rødløk, tomat, ruccola og grillet halloumi. 
  7. Obs! Sett bort halvparten av hummusen dersom du følger ukemenyen. Den skal brukes i en annen middag.

2. Grillet halloumisalat med jordbær

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 15 min

Slik gjør du:

  1. Kutt opp halloumi i ønsket størrelse og grill på begge sider til de har fått en gyldenbrun farge. Du kan også steke halloumi i en stekepanne dersom du ikke har grill. 
  2. Kutt opp rødløk i strimler og tomat og jordbær i båter. Tilsett i en bolle sammen med ruccola, pinjekjerner og olivenolje, og bland godt sammen.
  3. Server salaten med grillet halloumi og et dryss balsamicosirup.

3. Bruschetta-mix

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 15 min

Slik gjør du:

  1. Obs! I denne retten bruker vi hummus som ble laget tidligere i ukemenyen.
  2. Kutt opp baguetter i skiver og strø litt vann over alle skivene før du griller dem eller steker dem i ovnen til de er ferdige og begynner å bli sprø.
  3. Kutt opp rødløk, tomater og jordbær i små terninger, og finhakk basilikum. Hold alle ingrediensene separert enn så lenge.
  4. Finn frem to forskjellige skåler, og tilsett jordbærene, halvparten av basilikumen i den ene skålen. Tilsett også halvparten av fetaosten, og bland lett sammen.
  5. I en annen skål, tilsetter du tomatene og resterende halvpart av rødløken og basilikumen. Bland sammen og smak til med en klype salt. 
  6. Strø over olivenolje på de sprø baguettene, og dra et helt hvitløksfedd over toppen på alle baguette-bitene for å sette smak på dem.
  7. Tilsett hummus og resterende fetaost på noen av dem, jordbærblandingen på noen og tomatblandingen på de siste.

Pastasalat med kremet feta-pesto og jordbær 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30min

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. 
  2. Lag feta-pesto ved å tilsette basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, fetaost og salt i en foodprosessor. Mos til du har fått en jevn, klumpfri pesto.
  3. Kutt opp jordbær og rødløk. 
  4. Skyll den ferdigkokte pastaen under kaldt vann til den har avkjølt seg helt.
  5. Vend inn pestoen i den avkjølte pastaen og tilsett ruccola, jordbær og rødløk til slutt. Server gjerne med ekstra fetaost.