
Ukemeny som passer perfekt på grillen
En skikkelig frisk sommermeny som passer perfekt til å dele med flere! Hva med å lage opp hele menyen og servere med venner og familie?
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste
- 150g fetaost
- 200g halloumi
- 1 pk fersk basilikum
- 1 stk sitron
- 150g jordbær
- 75g ruccola
- 2 stk tomat
- 2 stk rødløk
- 200g kikerter
- 100g pasta penne
- 30g ristede pinjekjerner
- 4 stk baguetter
Fra eget kjøkkenskap
- Balsamicosirup
- Extra virgin olivenolje
- Hvitløk
- Salt
- Spisskummen
1. Grillet halloumi sandwich med hummus og grønt
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 200g kikerter
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 1 klype spisskummen
- 1 klype salt
- 2 stk baguetter
- 100g halloumi
- 0.25 stk rødløk
- 0.5 stk tomat
- 15g ruccola
Slik gjør du:
- Start med å lage hummus. Hell av vannet på kikertene og skyll dem godt under kaldt vann til vannet slutter å bobole.
- Tilsett kikerter, hvitløk, sitronsaft, olivenolje, spisskummen og salt i en foodprosessor og bland til alt er blitt most. Sett til side.
- Halver baguettene og våt dem med litt vann før du slenger dem på grillen (eller stek dem i ovnen etter anvisning på pakken). Stek på begge sider til de har fått en gyldenbrun farge.
- Grill halloumi på begge sider til den har fått en gyldenbrun farge. Du kan også steke halloumien i en stekepanne dersom du ikke har grill.
- Kutt rødløk og tomater i skiver.
- Topp baguettene med hummus, rødløk, tomat, ruccola og grillet halloumi.
- Obs! Sett bort halvparten av hummusen dersom du følger ukemenyen. Den skal brukes i en annen middag.
2. Grillet halloumisalat med jordbær
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 15 min
Ingredienser
- 100g halloumi
- 0.5 stk rødløk
- 50g jordbær
- 0.5 stk tomat
- 30g ruccola
- 15g ristede pinjekjerner
- 1 ts extra virgin olivenolje
- 1 ts balsamicosirup
Slik gjør du:
- Kutt opp halloumi i ønsket størrelse og grill på begge sider til de har fått en gyldenbrun farge. Du kan også steke halloumi i en stekepanne dersom du ikke har grill.
- Kutt opp rødløk i strimler og tomat og jordbær i båter. Tilsett i en bolle sammen med ruccola, pinjekjerner og olivenolje, og bland godt sammen.
- Server salaten med grillet halloumi og et dryss balsamicosirup.
3. Bruschetta-mix
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 15 min
Ingredienser
- 2 stk baguetter
- 0.5 stk jordbær
- 1 stk tomat
- 4 ss fersk basilikum
- 50g fetaost
- 2 ss extra virgin olivenolje
- 1 fedd hvitløk
Slik gjør du:
- Obs! I denne retten bruker vi hummus som ble laget tidligere i ukemenyen.
- Kutt opp baguetter i skiver og strø litt vann over alle skivene før du griller dem eller steker dem i ovnen til de er ferdige og begynner å bli sprø.
- Kutt opp rødløk, tomater og jordbær i små terninger, og finhakk basilikum. Hold alle ingrediensene separert enn så lenge.
- Finn frem to forskjellige skåler, og tilsett jordbærene, halvparten av basilikumen i den ene skålen. Tilsett også halvparten av fetaosten, og bland lett sammen.
- I en annen skål, tilsetter du tomatene og resterende halvpart av rødløken og basilikumen. Bland sammen og smak til med en klype salt.
- Strø over olivenolje på de sprø baguettene, og dra et helt hvitløksfedd over toppen på alle baguette-bitene for å sette smak på dem.
- Tilsett hummus og resterende fetaost på noen av dem, jordbærblandingen på noen og tomatblandingen på de siste.
Pastasalat med kremet feta-pesto og jordbær
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30min
Ingredienser
- 100g pasta penne
- 8 ss fersk basilikum
- 15g ristede pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 0.25 dl extra virgin olivenolje
- 100g fetaost
- 1 klype salt
- 50g jordbær
- 0.5 stk rødløk
- 30g ruccola
Slik gjør du:
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Lag feta-pesto ved å tilsette basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, fetaost og salt i en foodprosessor. Mos til du har fått en jevn, klumpfri pesto.
- Kutt opp jordbær og rødløk.
- Skyll den ferdigkokte pastaen under kaldt vann til den har avkjølt seg helt.
- Vend inn pestoen i den avkjølte pastaen og tilsett ruccola, jordbær og rødløk til slutt. Server gjerne med ekstra fetaost.
Lær mer