Ukemeny perfekt til skolestart | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny perfekt til skolestart

Ukemeny perfekt til skolestart

En perfekt ukemeny å lage til skolestart, da majoriteten av middagene ikke bare smaker godt etter skole for liten og etter jobb for stor - men også i matpakka dagen etter.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Pølsegrateng med hemmelig grønnsak

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du: 

  1. Kutt opp rødløk og blomkål, og kok i en kjele med vann og grønnsaksbuljong.
  2. Kok opp pastaskruer etter anvisning på pakken i en annen kjele.
  3. Kutt opp pølser i cirka like store biter og stek i en stekepanne.
  4. Når blomkålen er gjennomkokt, tilsetter du creme fraiche og moser det hele med en stavmikser. Vipps, så har du noe som ser ut som en hvit saus, men som inneholder masse deilig blomkål.
  5. Tilsett blomkålsausen, pølsebitene og pastaskruene i en ildfast form og bland sammen. Smak gjerne til med salt og pepper og topp med ost.
  6. Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Pastasalat med skinke

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du: 

  1. Kok opp pastaskruer i godt saltet vann.
  2. Finhakk hvitløk og tilsett i en stor salatbolle sammen med creme fraiche. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
  3. Kutt opp skinke, sukkererter, paprika og rødløk i terninger og tilsett i bollen med creme fraiche.
  4. Skyll den ferdigkokte pastaen under kaldt vann så den blir avkjølt og ikke klebrer seg.
  5. Vend inn pastaskruene og ruccola i bollen med creme fraiche og oppkuttede grønnsaker til slutt, og server.

Grove horn med ost og skinke

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 100 min

Slik gjør du:

  1. Bland sammen grovbakstmel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle og elt deigen i cirka 10 minutter. La deigen heve i 45-60 minutter.
  2. Kjevle deigen tynt utover til en sirkel, og kutt deigen opp i pizzastykker. Legg på ost, skinke og ønsket krydder (for eksempel piffi eller pizzakrydder). Rull sammen stykkene fra største side og ned til spissen.
  3. La hornene etterheve på stekebrett ikledd bakepapir i cirka 30 minutter. Stek deretter hornene på 200 grader i cirka 15 minutter.
  4. Frys gjerne ned de hornene som ikke blir spist, og la de tine i matpakka eller i stekeovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.

Pølser i grove, hjemmelagde pølsebrød

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 80 min

Slik gjør du:

  1. Bland sammen grovbakstmel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle og elt deigen i cirka 10 minutter.
  2. Del deigen opp i cirka like store biter og form deigen om til pølsebrød og la de heve på stekebrett ikledd bakepapir i 45-60 minutter.
  3. Stek pølsebrødene på 200 grader i cirka 15 minutter.
  4. Finhakk hvitløk og tilsett i creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
  5. Kutt opp paprika og rødløk i strimler og stek i en stekepanne.
  6. Stek deretter pølsene. Server pølsene i varme pølsebrød med ruccola, stekt paprika og løk og creme fraiche-dressing.