Ukemeny med spennende vegetarretter | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med spennende vegetarretter

Ukemeny med spennende vegetarretter

Dette er den perfekte menyen for deg som er i farta! Alle oppskriftene tar under 30 minutter å lage og er proppet med deilige grønnsaker og smaker.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Lomper med spicy kikerter og granateplesalsa

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du: 

  1. Del opp granateplet i fire deler, og sprett ut alle granateplekjernene i en bolle med vann. Dette gjør du for å unngå søl på kjøkkenbenken. Hell av vannet når du har fått ut alle granateplekjernene.
  2. Finhakk rødløk, koriander og grønn chili, og tilsett i bollen med granateplekjerner.
  3. Varm opp kikerter og juarez meat spice i ei stekepanne sammen med en liten skvett vann.
  4. Fyll potetlomper med spinat, granateplesalsa, spicy kikerter og fetaost.

Obs! Sett bort halvparten av granateplesalsa og spicy kikerter dersom du følger ukemenyen. Det skal brukes i en annen middag.

2. Spicy omelett

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, rødløk og grønn chili, og stek i ei stekepanne sammen med litt olje eller smør til løken er blitt blank.
  2. Visp sammen egg med litt salt og pepper, og hell over i stekepannen sammen med spinat. Stek omeletten på middels varme i cirka 10 minutter under lokk.
  3. Topp omeletten med koriander og fetaost, og server den gjerne med et par potetlomper.

3. Shakshuka

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Kutt opp hvitløk, rødløk og grønn chili og stek i ei stekepanne sammen med litt olje eller smør til løken er blitt blank.
  2. Tilsett hakkede tomater, salt og spinat og la det koke til spinaten har krympet. Lag tre “hull” i tomatsausen, og kakk tre egg. Kok under lokk i cirka 10 minutter.
  3. Topp med fetaost og finhakket koriander til slutt, og server med potetlomper.

4. Spicy kikertsalat med granateplesalsa

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Obs! I denne middagen bruker vi spicy kikerter og granateplesalsa som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Fyll en tallerken med spinat, og topp med spicy kikerter, granateplesalsa og fetaost.