Ukemeny med spennende vegetarretter
Dette er den perfekte menyen for deg som er i farta! Alle oppskriftene tar under 30 minutter å lage og er proppet med deilige grønnsaker og smaker.
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 6 stk egg
- 200g fetaost
- 1 pk spinat
- 1 pk koriander
- 1.5 stk grønn chili
- 2 stk rødløk
- 1 stk granateple
- 400g hakkede tomater
- 400g kikerter
- 0.5 pk juarez meat spice
- 1 pk potetlomper
Fra eget kjøkkenskap
- Hvitløk
- Salt
- Pepper
1. Lomper med spicy kikerter og granateplesalsa
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 stk granateple
- 1 stk rødløk
- 0.5 stk grønn chili
- 0.5 pk koriander
- 400g kikerter
- 0.5 pk juarez meat spice
- 0.33 pk lomper
- 0.25 pk spinat
- 50g fetaost
Slik gjør du:
- Del opp granateplet i fire deler, og sprett ut alle granateplekjernene i en bolle med vann. Dette gjør du for å unngå søl på kjøkkenbenken. Hell av vannet når du har fått ut alle granateplekjernene.
- Finhakk rødløk, koriander og grønn chili, og tilsett i bollen med granateplekjerner.
- Varm opp kikerter og juarez meat spice i ei stekepanne sammen med en liten skvett vann.
- Fyll potetlomper med spinat, granateplesalsa, spicy kikerter og fetaost.
Obs! Sett bort halvparten av granateplesalsa og spicy kikerter dersom du følger ukemenyen. Det skal brukes i en annen middag.
2. Spicy omelett
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk grønn chili
- 3 stk egg
- 0.25 pk spinat
- 0.25 stk koriander
- 50g fetaost
- 0.33 pk potetlomper
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk, rødløk og grønn chili, og stek i ei stekepanne sammen med litt olje eller smør til løken er blitt blank.
- Visp sammen egg med litt salt og pepper, og hell over i stekepannen sammen med spinat. Stek omeletten på middels varme i cirka 10 minutter under lokk.
- Topp omeletten med koriander og fetaost, og server den gjerne med et par potetlomper.
3. Shakshuka
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk grønn chili
- 400g hakkede tomater
- 0.25 pk spinat
- 0.5 ts salt
- 3 stk egg
- 0.25 pk koriander
- 50g fetaost
- 0.33 pk potetlomper
Slik gjør du:
- Kutt opp hvitløk, rødløk og grønn chili og stek i ei stekepanne sammen med litt olje eller smør til løken er blitt blank.
- Tilsett hakkede tomater, salt og spinat og la det koke til spinaten har krympet. Lag tre “hull” i tomatsausen, og kakk tre egg. Kok under lokk i cirka 10 minutter.
- Topp med fetaost og finhakket koriander til slutt, og server med potetlomper.
4. Spicy kikertsalat med granateplesalsa
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 0.25 pk spinat
- 50g fetaost
Obs! I denne middagen bruker vi spicy kikerter og granateplesalsa som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Fyll en tallerken med spinat, og topp med spicy kikerter, granateplesalsa og fetaost.
Lær mer