Ukemeny med spennende lakseoppskrifter
Fisk trenger ikke å være så kjedelig. Test ut disse deilige oppskriftene - kanskje den lille som “hater fisk” plutselig begynner å bestille laksenachos til middag framover?
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 50g ost
- 2.5 dl rømme
- 1 stk avokado
- ¾ stk agurk
- 1 stk grønt eple
- 7 stk vårløk
- 5 dl hodekål
- ¾ stk lime
- 0.5 pk koriander
- 400g kikerter
- 400g laksefilet
- 1 pk tacokrydder
- 150g tortillachips
- 1 dl couscous
Fra eget kjøkkenskap
- Olivenolje
- Tørrgjær
- Hvitløk
- Hvetemel
- Chilikrydder
- Salt
1. Kjapp couscoussalat
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 1 dl couscous
- 200g kikerter
- 0.5 ts salt
- 1 klype chilikrydder
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss koriander
- 1 dl rømme
- 0.25 stk lime
- 1 dl hodekål
- 2 stk vårløk
- 0.25 stk grønt eple
- 0.25 stk agurk
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
- Kok opp couscous etter anvisning på pakken.
- Stek kikerter i en stekepanne sammen med litt olje, salt og chilikrydder til kikertene har fått en gyldenbrun farge.
- Lag en enkel korianderdressing ved å finhakke hvitløk og koriander, og tilsett i en bolle sammen med rømme. Bland sammen, og smak til med salt og lime.
- Kutt opp hodekål, vårløk, grønt eple og agurk.
- Bland sammen couscous, stekte kikerter og oppkuttede grønnsaker i en bolle sammen med litt olivenolje. Topp med korianderdressing og server.
2. Laks med green goddess salat og nachochips
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 200g laksefilet
- 2 dl hodekål
- 2 stk vårløk
- 0.25 stk agurk
- 0.25 stk grønt eple
- 1 fedd hvitløk
- 4 ss koriander
- 0.5 stk avokado
- 3 ss olivenolje
- 0.25 stk lime
- 0.5 ts salt
- 50g tortillachips
Slik gjør du:
- Krydre laksefilet med salt (eventuelt også litt chilikrydder) og stek midt i ovnen på 215 grader i cirka 10-15 minutter.
- Lag green goddess salat ved å finhakke hodekål, agurk, vårløk og eple. Bland sammen i en bolle.
- Lag en grønn dressing ved å mose hvitløk, avokado, koriander, olivenolje, limesaft og salt med en stavmikser. Hell over de oppkuttede grønnsakene og bland godt sammen.
- Server laksefileten med tortillachips og green goddess salat.
3. Falafelburger med grønn coleslaw
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 90 min
Ingredienser
- 3.5 dl hvetemel
- 0.25 pk tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl lunkent vann
- 200g kikerter
- 0.5 pk tacokrydder
- 1 ss olivenolje
- 2 dl hodekål
- 0.5 stk grønt eple
- 0.25 stk agurk
- 2 stk vårløk
- 1 dl rømme
Slik gjør du:
- Lag burgerbrød ved å blande sammen hvetemel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle. Elt deigen i cirka 10 minutter.
- Form deigen om til runde burgerbrød, og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. La burgerbrødene stå og heve i cirka 45-60 minutter.
- Stek burgerbrødene midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
- Lag falafelburger ved å blande sammen kikerter, tacokrydder og olivenolje i en bolle. Mos med en gaffel og spe på med spiseskje(er) med hvetemel til deigen er mulig å forme.
- Form deigen om til flate burgere og legg over på stekebrett ikledd bakepapir. Stek midt i ovnen på 220 grader i cirka 15-20 minutter. Snu halvveis.
- Lag coleslaw ved å kutte opp hodekål og vårløk i tynne strimler, og riv eple og agurk med et rivjern. Bland godt sammen i en bolle med rømme, og smak til med salt og pepper.
- Server falafelburgerne med coleslaw.
4. Laksenachos
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 200g laksefilet
- 0.5 pk tacokrydder
- 1 ss olivenolje
- 0.25 stk lime
- 100g tortillachips
- 50g ost
- 0.5 fedd hvitløk
- 0.5 stk avokado
- 0.5 dl rømme
- 1 stk vårløk
- 2 ss koriander
Slik gjør du:
- Kutt opp laksefilet i terninger og tilsett i en bolle sammen med tacokrydder, olivenolje og limesaft. Bland godt sammen.
- Legg tortillachips på et stekebrett ikledd bakepapir, og topp med laks og ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
- Lag en kjapp guacamole ved å finhakke hvitløk og tilsette i en bolle sammen med avokado. Mos og smak til med salt, pepper og limesaft.
- Topp nachosen med guacamole, rømme, vårløk og koriander.
Lær mer