Ukemeny med spennende lakseoppskrifter | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med spennende lakseoppskrifter

Ukemeny med spennende lakseoppskrifter

Fisk trenger ikke å være så kjedelig. Test ut disse deilige oppskriftene - kanskje den lille som “hater fisk” plutselig begynner å bestille laksenachos til middag framover?

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Kjapp couscoussalat

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Slik gjør du:

 1. Kok opp couscous etter anvisning på pakken.
 2. Stek kikerter i en stekepanne sammen med litt olje, salt og chilikrydder til kikertene har fått en gyldenbrun farge.
 3. Lag en enkel korianderdressing ved å finhakke hvitløk og koriander, og tilsett i en bolle sammen med rømme. Bland sammen, og smak til med salt og lime.
 4. Kutt opp hodekål, vårløk, grønt eple og agurk.
 5. Bland sammen couscous, stekte kikerter og oppkuttede grønnsaker i en bolle sammen med litt olivenolje. Topp med korianderdressing og server.

2. Laks med green goddess salat og nachochips

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

 1. Krydre laksefilet med salt (eventuelt også litt chilikrydder) og stek midt i ovnen på 215 grader i cirka 10-15 minutter.
 2. Lag green goddess salat ved å finhakke hodekål, agurk, vårløk og eple. Bland sammen i en bolle.
 3. Lag en grønn dressing ved å mose hvitløk, avokado, koriander, olivenolje, limesaft og salt med en stavmikser. Hell over de oppkuttede grønnsakene og bland godt sammen.
 4. Server laksefileten med tortillachips og green goddess salat.

3. Falafelburger med grønn coleslaw

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 90 min

Slik gjør du:

 1. Lag burgerbrød ved å blande sammen hvetemel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle. Elt deigen i cirka 10 minutter.
 2. Form deigen om til runde burgerbrød, og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. La burgerbrødene stå og heve i cirka 45-60 minutter.
 3. Stek burgerbrødene midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
 4.  Lag falafelburger ved å blande sammen kikerter, tacokrydder og olivenolje i en bolle. Mos med en gaffel og spe på med spiseskje(er) med hvetemel til deigen er mulig å forme.
 5. Form deigen om til flate burgere og legg over på stekebrett ikledd bakepapir. Stek midt i ovnen på 220 grader i cirka 15-20 minutter. Snu halvveis.
 6. Lag coleslaw ved å kutte opp hodekål og vårløk i tynne strimler, og riv eple og agurk med et rivjern. Bland godt sammen i en bolle med rømme, og smak til med salt og pepper.
 7. Server falafelburgerne med coleslaw.

4. Laksenachos

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Slik gjør du:

 1. Kutt opp laksefilet i terninger og tilsett i en bolle sammen med tacokrydder, olivenolje og limesaft. Bland godt sammen.
 2. Legg tortillachips på et stekebrett ikledd bakepapir, og topp med laks og ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
 3. Lag en kjapp guacamole ved å finhakke hvitløk og tilsette i en bolle sammen med avokado. Mos og smak til med salt, pepper og limesaft.
 4. Topp nachosen med guacamole, rømme, vårløk og koriander.