Ukemeny med smak av Asia | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med smak av Asia

Ukemeny med smak av Asia

Denne ukemenyen er perfekt for deg som er glad i det asiatiske kjøkken - og kanskje enda mer perfekt for deg som syns asiatisk mat kan være vanskelig. Alle rettene er enkle å lage, og smaker helt fantastisk.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Rissuppe med spicy svinekjøttboller

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk hvitløk og chili, og riv ingefær. 
  3. Tilsett hvitløk, ingefær og chili i en bolle sammen med kjøttdeig av svin, og bland godt sammen. Form deigen om til kjøttboller, og brun kjøttbollene i en gryte eller en dyp stekepanne med olje.
  4. Kutt opp vårløk, gulrot og hodekål i ønsket størrelse.
  5. Når kjøttbollene har fått en gyldenbrun farge på begge sider, tilsetter du de oppkuttede grønnsakene og steker dem sammen med kjøttbollene i et lite minutt før du heller over vann og soyasaus, og lar det småkoke i cirka 10 minutter.
  6. Server suppen med ris, strø over litt limesaft og topp med sesamfrø om ønskelig.

2. Agurkruller med biff

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  2. Stek biffstrimlene i en stekepanne med soyasaus og pepper.
  3. Skjær agurk i lange strimler på langsiden ved hjelp av en ostehøvel.
  4. Kutt opp gulrot, vårløk og hodekål i tynne strimler.
  5. Legg biff, gulrot, vårløk, hodekål og spiremix på en agurkstrimle, og rull sammen. Gjenta til det ikke er mer biff eller grønnsaker igjen.
  6. Topp agurkrullene med sesamfrø, og server dem med hoisinsaus og ris.

3. Enkle dumplings

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 60 min

Slik gjør du:

  1. Start med å lage dumplingdeigen ved å koke opp vann.
  2. Bland sammen hvetemel og kokende vann med hendene til du har fått en deig, og la deigen hvile under et kjøkkenhåndkle i cirka 15 minutter. Begynn på neste steg i mens.
  3. Finhakk hvitløk, vårløk og chili, og riv ingefær, gulrot og hodekål.
  4. Bland sammen de oppkuttede grønnsakene i en bolle med kjøttdeig av svin, soyasaus og lime.
  5. Kjevle ut deigen så tynt du klarer, og bruk et bredt vannglass og en smørkniv til å forme ut runde former av deigen. Samle sammen resten av deigen og gjenta til det ikke er mer deig igjen.
  6. Fyll en rund form med cirka en halv spiseskje kjøttdeigblanding, brett i to og “lukk” deigen ved å presse deigen sammen i kantene. Brett deretter kanten i sikksakk, og sett til side. Gjenta dette steget til det ikke er noe mer deig eller kjøttdeigblanding igjen.
  7. Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek dumplingsene på middels høy varme til bunnen begynner å bli gyldenbrun. Tilsett deretter en liten skvett vann (akkurat nok til å dekke bunnen av stekepannen), og la dumplingsene dampe på middels varme under et lokk i cirka 10-15 minutter (PS: dersom du ikke har et passende lokk til stekepannen, kan du legge et stekebrett over. Det gjorde jeg). 
  8. Ta av lokket på stekepannen og la dumplingsene steke i et par minutter til før du tar de ut av stekepannen.
  9. Server dumplings med hoisinsaus.

4. Biffwok med spicy agurksalat

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du:

  1. Start med å lage agurksalat ved å skjære opp agurken på langs med en ostehøvel.
  2. Riv ingefær og tilsett i en bolle med vann, eplesidereddik, salt, sukker og pepper. Bland sammen, og vend inn agurken. Sett til side. 
  3. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  4. Finhakk hvitløk og rød chili, og stek i en stekepanne sammen med biffstrimlene.
  5. Kutt opp hodekål og den hvite delen av vårløken, og stek sammen med biffstrimlene.
  6. Smak til woken med soyasaus og hoisinsaus, og stek videre i et par minutter til. 
  7. Server woken med ris, agurksalat og spiremix, og topp woken med den grønne delen av vårløken, sesamfrø og lime.