Ukemeny med rotgrønnsaker og plommer | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med rotgrønnsaker og plommer

Ukemeny med rotgrønnsaker og plommer

Denne høstmenyen er perfekt å lage dersom plommetreet ditt bugner av deilige frukter - eller om sesongens plommer ser så gode ut i butikken at du ikke klarer å la være å kjøpe inn noen.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Pannestekt torsk med plommesaus

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du: 

  1. Kok poteter i godt saltet vann til de er gjennomkokt.
  2. Kutt opp rødbeter, rødløk, pastinakk, sellerirot og plomme i båter og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir sammen med potetene. Strø over olivenolje/smør og salt og stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 25 minutter.
  3. Lag saus ved å smelte smør i ei gryte. Rør inn hvetemel, og la det surre på middels varme i cirka 1 minutt før du tilsetter fiskebuljong og sper på med litt og litt vann under omrøring.
  4. Tilsett stekt plomme i båter og la sausen småkoke i cirka 10 minutter.
  5. Smelt smør i ei panne og stek torsken i cirka 5 minutter på begge sider. Krydre med salt og pepper.
  6. Server torskefileten med bakte rotgrønnsaker og plommesaus.

2. Grønnkålsalat med chevre og plommer

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du:

  1. Halver poteter, plommer og rødløk, strø over litt olivenolje og salt og stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 25 minutter.
  2. Rist valnøtter i en panne med olivenolje og salt til nøttene har fått en gylden farge.
  3. Masser grønnkål og en liten skvett olivenolje med hendene til grønnkålen har blitt mykere.
  4. Rist brødskiver i brødrister, i ovnen eller i stekepannen.
  5. Topp grønnkål med poteter, plommer, rødløk, ristede valnøtter og chevre. Server salaten med brød.

3. Fish and chips med rotgrønnsaker og gratinert grønnkål

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 50 min

Slik gjør du:

  1. Kutt opp poteter, rødbeter, pastinakk, sellerirot og rødløk i båter, legg over på et stekebrett ikledd bakepapir og strø over olivenolje og salt. Stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 25 minutter.
  2. Smuldre opp brødskiver og legg brødsmulene i en bolle.
  3. Visp et egg i én bolle og bland sammen hvetemel, salt og pepper i en annen.
  4. Kutt opp torksefilet i strimler, og dypp strimlene i hvetemel, deretter egg og til slutt brødsmuler.
  5. Stek fiskepinnene i en stekepanne rikelig med olivenolje til det har blitt gylne på begge sider.
  6. Fres grønnkål og et helt hvitløksfedd i ei gryte til grønnkålen har begynt å krympe. Skru ned varmen og tilsett chevre. Rør rundt til osten er smeltet.
  7. Server fiskepinnene med rotgrønnsaker og gratinert grønnkål.

4. Ostesmørbrød med plommer og chevre

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Slik gjør du:

  1. Kutt opp plommer, rødløk og chevre og topp brødskivene med det. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.
  2. Rist valnøtter i ei stekepanne med olivenolje og salt til nøttene har fått en gyldenbrun farge.
  3. Server ostesmørbrødet med ristede valnøtter.