Ukemeny med reker | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med reker

Ukemeny med reker

Har du noen reker igjen fra rekefesten? Da er denne menyen helt perfekt å lage!

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Taco med syltet rødløk og reker

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Start med å lage syltet rødløk. Kok opp vann, og kutt opp rødløk i strimler.
  2. Tilsett sukker og eplesidereddik i et tomt syltetøyglass, og hell over kokende vann. Rør rundt til sukkeret er smeltet. Tilsett rødløk i strimler, sett på lokk og legg i kjøleskapet (helst over natten, men du kan også bruke den sylta rødløken en halvtime etter den er lagd).
  3. Skrell reker og varm opp i en wokpanne med tacokrydder og en liten skvett vann.
  4. Kutt opp hodekål og agurk.
  5. Fyll tacolefser med hodekål, agurk, syltet rødløk og reker, og topp med chipotle salsa, rømme og limesaft.

Obs! Dersom du følger ukemenyen, så må du sette bort halvparten av den syltede rødløken. Den skal brukes i andre middager.

2. Spicy wok med reker

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp hodekål og rødløk i strimler og wok i ei panne til hodekålen begynner å mykne.
  3. Tilsett soyasaus og chipotle salsa og la det putre videre så smakene får satt seg.
  4. Skrell reker og tilsett i wokblandingen siste 2-3 minuttene av steketiden.
  5. Server med ris.

3. Falafelrull med enkel dressing

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Obs! I denne ukemenyen bruker vi syltet rødløk som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk og skyll kikerter under vann til vannet slutter å boble.
  2. Tilsett hvitløk, kikerter, olivenolje, tacokrydder, hvetemel og limesaft i en foodprosessor og bland til du har fått en litt kornete deig (dersom du ikke har en foodprosessor, så kan du mose alle ingrediensene med en gaffel).
  3. Form deigen om til flate boller og stek i ei stekepanne med rikelig olivenolje på middels høy varme. Falafelen er ferdig når den har blitt gyldenbrun på begge sider.
  4. Kutt opp hodekål og agurk.
  5. Lag en enkel og veldig god dressing ved å blande sammen rømme og chipotle salsa. Smak gjerne til med chipotle salsaen, da den er veldig sterk. Smak også til med en klype salt om det trengs.
  6. Fyll tacolefser med dressing, oppkuttede grønnsaker, falafel og syltet rødløk.

4. Falafelburger med enkel coleslaw

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 90 min

Slik gjør du:

  1. Start med å lage burgerbrød. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle og elt deigen i cirka 10 minutter.
  2. Form deigen om til runde hamburgerbrød og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. La burgerbrødene heve i cirka 45-60 minutter.
  3. Stek burgerbrødene midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
  4. Lag falafelburger ved å finhakke hvitløk og skylle kikerter i vann. Tilsett i en foodprosessor sammen med tacokrydder, olivenolje og hvetemel og bland sammen til du har fått en litt kornete deig (dersom du ikke har foodprosessor, kan du mose blandingen med en gaffel).
  5. Form deigen til burgere og stek i ei stekepanne med rikelig olivenolje til burgerne har blitt gyldenbrun på begge sider.
  6. Lag en enkel og rask coleslaw ved å kutte opp hodekål og rødløk i tynne strimler. Vend inn rømme og smak til med salt, pepper og limesaft.
  7. Server falafelburgerne i burgerbrød med coleslaw.