Ukemeny med juleingredienser
Denne ukemenyen med juleingredienser perfekt å lage etter julefeiringen - spesielt om kjøleskapet bugner av appelsiner og kjøttpålegg fra julefrokosten.
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 75g kremost
- 2.25 dl creme fraiche
- 0.5 stk appelsin
- 1 stk hjertesalat
- 5 stk poteter
- 200g rosenkål
- 2 stk rødløk
- 1 stk purreløk
- 100g roastbiff
- 100g ribberull
- 100g skinke
Fra eget kjøkkenskap
- 4 skiver ost
- Grønnsaksbuljong
- Salt
- Pepper
1. Fylte baguetter med skinke og creme fraiche
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 40 min
Ingredienser
- 0.25 stk purreløk
- 0.5 stk rødløk
- 100g skinke
- 1 dl creme fraiche
- 50g kremost naturell
- 4 stk baguetter
- 4 skiver ost
Slik gjør du:
- Kutt opp purre, rødløk og skinke i små biter.
- Tilsett i en bolle sammen med kremost og creme fraiche, og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- Bruk en spiseskje til å hule ut midten av baguettene. Pass på å ikke lage hull i bunnen! Ta også vare på smulene, de skal brukes i andre middager denne ukemenyen.
- Fyll baguettene med skinke- og creme fraiche-fyllet, og topp med ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.
2. Potetsuppe med rosenkål og sprøstekt ribberull
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 40 min
Ingredienser
- 100g rosenkål
- 0.25 stk purreløk
- 0.5 stk rødløk
- 2 stk poteter
- 1 stk grønnsaksbuljong
- 5 dl vann
- 0.5 dl creme fraiche
- 50g ribberull
Obs! I denne middagen bruker vi brødsmuler fra baguetter som ble spart på tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Del rosenkål i to, strø over litt olivenolje og salt og stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.
- Kutt opp purreløk, rødløk og poteter i terninger.
- Stek purreløk og rødløk i ei gryte sammen med smør til løken er blitt blank. Tilsett deretter potetene og stek i et minutt til.
- Tilsett grønnsaksbuljong og vann, og la suppen koke i cirka 10 minutter, til potetene er gjennomkokt.
- Stek ribberull i en stekepanne i mellomtiden, til de har fått en gyldenbrun farge.
- Ta bort ribberullen fra stekepannen, og tilsett en god klatt smør, brødsmuler og litt salt. Stek til brødsmulene har fått en gyldenbrun farge.
- Tilsett creme fraiche i suppa og bruk en stavmikser til å mose det hele. Smak til med salt og pepper til slutt.
- Server potetsuppa med sprøstekt rosenkål, ribberull og brødsmuler.
Obs! Sett bort halvparten av de stekte brødsmulene dersom du følger ukemenyen. De skal bruker i en annen middag.
3. Roastbiff sandwich
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 40 min
Ingredienser
- 3 stk poteter
- 0.25 stk purreløk
- 0.5 dl creme fraiche
- 2 stk baguetter
- 0.5 stk rødløk
- 100g roastbiff
- 0.25 stk hjertesalat
Slik gjør du:
- Kok poteter til de er gjennomkokt. Skyll potetene i kaldt vann for å avkjøle dem.
- Kutt opp purreløk i små biter og legg i en bolle sammen med creme fraiche. Kutt opp de kokte potetene i mellomstore biter, og vend de inn i blandingen. Smak til med salt og pepper.
- Stek baguetter etter anvisning på pakken.
- Kutt opp rødløk i tynne strimler og stek i ei panne med litt smør på middels varme til løken er karamelisert. Tilsett en spiseskje med vann dersom løken begynner å sette seg fast i panna.
- Kutt opp baguettene og legg på litt smør på innsiden. Bruk stekepannen som ble brukt til å karamellisere løk til å steke baguettene, med smørsiden ned.
- Legg på hjertesalat, potetsalat, roastbiff og karamellisert løk på baguetten og server.
4. Lun vintersalat med rosenkål, ribberull og appelsindressing
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 100g rosenkål
- 25g kremost
- 0.25 dl creme fraiche
- 0.5 stk appelsiner
- 0.5 stk hjertesalat
- 0.5 stk rødløk
- 0.25 stk purreløk
- 50g ribberull
Obs! I denne middagen bruker vi sprøstekt brødsmuler som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Del rosenkål i to, strø over litt olivenolje og salt og stek midt i ovnen på 220 grader i cirka 20 minutter.
- Bland sammen kremost, creme fraiche, appelsinsaft og en klype salt i en bolle. Sett til side.
- Kutt opp purreløk, rødløk og hjertesalat.
- Vend varm rosenkål og de oppkuttede grønnsakene forsiktig inn i dressingen. Topp med ribberull og sprøstekte brødsmuler, og server umiddelbart.
Lær mer