Ukemeny med juleingredienser | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med juleingredienser

Ukemeny med juleingredienser

Denne ukemenyen med juleingredienser perfekt å lage etter julefeiringen - spesielt om kjøleskapet bugner av appelsiner og kjøttpålegg fra julefrokosten.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Fylte baguetter med skinke og creme fraiche

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du: 

  1. Kutt opp purre, rødløk og skinke i små biter.
  2. Tilsett i en bolle sammen med kremost og creme fraiche, og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  3. Bruk en spiseskje til å hule ut midten av baguettene. Pass på å ikke lage hull i bunnen! Ta også vare på smulene, de skal brukes i andre middager denne ukemenyen.
  4. Fyll baguettene med skinke- og creme fraiche-fyllet, og topp med ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.

2. Potetsuppe med rosenkål og sprøstekt ribberull

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Obs! I denne middagen bruker vi brødsmuler fra baguetter som ble spart på tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Del rosenkål i to, strø over litt olivenolje og salt og stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter.
  2. Kutt opp purreløk, rødløk og poteter i terninger.
  3. Stek purreløk og rødløk i ei gryte sammen med smør til løken er blitt blank. Tilsett deretter potetene og stek i et minutt til.
  4. Tilsett grønnsaksbuljong og vann, og la suppen koke i cirka 10 minutter, til potetene er gjennomkokt.
  5. Stek ribberull i en stekepanne i mellomtiden, til de har fått en gyldenbrun farge.
  6. Ta bort ribberullen fra stekepannen, og tilsett en god klatt smør, brødsmuler og litt salt. Stek til brødsmulene har fått en gyldenbrun farge.
  7. Tilsett creme fraiche i suppa og bruk en stavmikser til å mose det hele. Smak til med salt og pepper til slutt.
  8. Server potetsuppa med sprøstekt rosenkål, ribberull og brødsmuler.

Obs! Sett bort halvparten av de stekte brødsmulene dersom du følger ukemenyen. De skal bruker i en annen middag.

3. Roastbiff sandwich

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du: 

  1. Kok poteter til de er gjennomkokt. Skyll potetene i kaldt vann for å avkjøle dem.
  2. Kutt opp purreløk i små biter og legg i en bolle sammen med creme fraiche. Kutt opp de kokte potetene i mellomstore biter, og vend de inn i blandingen. Smak til med salt og pepper.
  3. Stek baguetter etter anvisning på pakken.
  4. Kutt opp rødløk i tynne strimler og stek i ei panne med litt smør på middels varme til løken er karamelisert. Tilsett en spiseskje med vann dersom løken begynner å sette seg fast i panna.
  5. Kutt opp baguettene og legg på litt smør på innsiden. Bruk stekepannen som ble brukt til å karamellisere løk til å steke baguettene, med smørsiden ned.
  6. Legg på hjertesalat, potetsalat, roastbiff og karamellisert løk på baguetten og server.

4. Lun vintersalat med rosenkål, ribberull og appelsindressing

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Obs! I denne middagen bruker vi sprøstekt brødsmuler som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Del rosenkål i to, strø over litt olivenolje og salt og stek midt i ovnen på 220 grader i cirka 20 minutter.
  2. Bland sammen kremost, creme fraiche, appelsinsaft og en klype salt i en bolle. Sett til side.
  3. Kutt opp purreløk, rødløk og hjertesalat.
  4. Vend varm rosenkål og de oppkuttede grønnsakene forsiktig inn i dressingen. Topp med ribberull og sprøstekte brødsmuler, og server umiddelbart.