Ukemeny med alt fra pai til pannekaker
Prøv denne ukemeny med alt fra pai til pannekaker. En vegetarmeny både liten og stor kommer til å elske.
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 150g mozzarella
- 3.5 dl melk
- 9 stk egg
- 0.5 pk fersk basilikum
- 250g cherrytomater
- 1 stk rødløk
- 1 håndfull frosne blåbær
- 200g pizzasaus
- 1 pk hvetemel
Fra eget kjøkkenskap
- Tørrgjær
- Hvitløk
- Smør
1. Blåbærpannekaker
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 40 min
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2 stk egg
- 2 dl hvetemel
- 1 klype salt
- 3 dl melk
- 1 håndfull frosne blåbær
Slik gjør du:
- Smelt smør i ei gryte og la det stå og avkjøle mens du begynner på neste steg.
- Visp egg i en bolle.
- Rør inn salt og halvparten hvetemel.
- Spe på med melk og resten av hvetemelet om hverandre til det ikke er mer igjen, og du sitter igjen med en klumpfri røre.
- Rør inn smøret i røra, og hell oppi frosne blåbær til slutt.
- La røra stå og svelle i minst 15 minutter.
- Stek pannekaker i en stekepanne på middels svak varme med en liten klatt smør. Blåbærpannekaker har lettere for å svi seg, så pass på hele veien.
- Topp med sukker eller melisdryss.
2. Shakshuka med hvite bønner
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 100g cherrytomater
- 150g pizzasaus
- 200g hvite bønner
- 3 stk egg
- 3 ss fersk basilikum
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk og rødløk, og halver cherrytomater. Stek hvitløk og rødløk i ei stekepanne med litt olje eller smør til løken er blitt blank.
- Tilsett cherrytomater, og stek videre til de begynner å falle fra hverandre.
- Tilsett pizzasaus og hvite bønner, og gi det et lite oppkok på cirka 5 minutter.
- Lag rom i tomatsausen for eggene, og kakk eggene ned i tomatsausen. Skru ned varmen, sett på lokk og la eggene trekke i cirka 7 minutter.
- Topp med basilikum og smak til med salt og pepper. Server gjerne med brød.
3. Deilig grønnsakspai
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 60 min
Ingredienser
- 4 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 8 ss smør
- 4 ss vann
- 0.5 stk rødløk
- 100g cherrytomater
- 2 ss fersk basilikum
- 4 stk egg
- 0.5 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 50g revet mozzarella
Slik gjør du:
- Bland sammen hvetemel, salt og kaldt smør i en foodprosessor eller for hånd til du har fått en smuldrete deig.
- Spe på med kaldt vann til du har fått en jevn deig.
- La deigen stå og hvile i kjøleskapet i cirka 20 minutter.
- Kjevle ut deigen og legg den over i en passende form med bakepapir. Bruk en gaffel til å stikke hull i deigen.
- Forstek deigen på 200 grader i cirka 10 minutter. Klargjør de andre ingrediensene.
- Kutt opp rødløk, cherrytomater og basilikum.
- Visp sammen egg, melk, salt og pepper og revet mozzarella i en bolle. Tilsett deretter de oppkuttede grønnsakene.
- Ta paibunnen ut av ovnen og hell over blandingen. Stek videre i cirka 25-30 minutter.
- Kan serveres både varm og kald.
4. Pizza margherita
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 90 min
Ingredienser
- 3.5 dl hvetemel
- 0.25 pk tørrgjær
- 0.25 ts salt
- 1.5 dl lunkent vann
- 50g cherrytomater
- 50g pizzasaus
- 100g revet mozzarella
- 2 ss fersk basilikum
Slik gjør du:
- Bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle og elt deigen i cirka 10 minutter.
- La deigen heve i cirka 45-60 minutter.
- Kutt opp cherrytomater.
- Kjevle ut deigen, legg over på et stekebrett ikledd bakepapir og topp med pizzasaus, revet mozzarella og cherrytomater. Stek midt i ovnen på 250 grader i cirka 10-15 minutter.
- Server med basilikum.
Lær mer