Ukemeny med alt fra pai til pannekaker | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Ukemeny med alt fra pai til pannekaker

Ukemeny med alt fra pai til pannekaker

Prøv denne ukemeny med alt fra pai til pannekaker. En vegetarmeny både liten og stor kommer til å elske.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Blåbærpannekaker

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du: 

  1. Smelt smør i ei gryte og la det stå og avkjøle mens du begynner på neste steg.
  2. Visp egg i en bolle.
  3. Rør inn salt og halvparten hvetemel.
  4. Spe på med melk og resten av hvetemelet om hverandre til det ikke er mer igjen, og du sitter igjen med en klumpfri røre.
  5. Rør inn smøret i røra, og hell oppi frosne blåbær til slutt.
  6. La røra stå og svelle i minst 15 minutter.
  7. Stek pannekaker i en stekepanne på middels svak varme med en liten klatt smør. Blåbærpannekaker har lettere for å svi seg, så pass på hele veien.
  8. Topp med sukker eller melisdryss.

2. Shakshuka med hvite bønner

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du: 

  1. Finhakk hvitløk og rødløk, og halver cherrytomater. Stek hvitløk og rødløk i ei stekepanne med litt olje eller smør til løken er blitt blank.
  2. Tilsett cherrytomater, og stek videre til de begynner å falle fra hverandre.
  3. Tilsett pizzasaus og hvite bønner, og gi det et lite oppkok på cirka 5 minutter.
  4. Lag rom i tomatsausen for eggene, og kakk eggene ned i tomatsausen. Skru ned varmen, sett på lokk og la eggene trekke i cirka 7 minutter.
  5. Topp med basilikum og smak til med salt og pepper. Server gjerne med brød.

3. Deilig grønnsakspai

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 60 min

Slik gjør du: 

  1. Bland sammen hvetemel, salt og kaldt smør i en foodprosessor eller for hånd til du har fått en smuldrete deig.
  2. Spe på med kaldt vann til du har fått en jevn deig.
  3. La deigen stå og hvile i kjøleskapet i cirka 20 minutter.
  4. Kjevle ut deigen og legg den over i en passende form med bakepapir. Bruk en gaffel til å stikke hull i deigen.
  5. Forstek deigen på 200 grader i cirka 10 minutter. Klargjør de andre ingrediensene.
  6. Kutt opp rødløk, cherrytomater og basilikum.
  7. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og revet mozzarella i en bolle. Tilsett deretter de oppkuttede grønnsakene.
  8. Ta paibunnen ut av ovnen og hell over blandingen. Stek videre i cirka 25-30 minutter.
  9. Kan serveres både varm og kald.

4. Pizza margherita

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 90 min

Slik gjør du: 

  1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og lunkent vann i en bolle og elt deigen i cirka 10 minutter.
  2. La deigen heve i cirka 45-60 minutter.
  3. Kutt opp cherrytomater.
  4. Kjevle ut deigen, legg over på et stekebrett ikledd bakepapir og topp med pizzasaus, revet mozzarella og cherrytomater. Stek midt i ovnen på 250 grader i cirka 10-15 minutter.
  5. Server med basilikum.