Ukemeny for deg i farta
Denne vegetarmenyen er rask å lage, inneholder masse deilige grønnsaker og er en skikkelig favoritt blant barna!
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 100g halloumi
- 2 dl creme fraiche
- 150g ost
- 300g Grønne Folk chili sin carne
- 300g Grønne Folk kikertcurry
- 1 stk rødløk
- 2 stk portobellosopp
- 1 stk lime
- 1 pk ruccola
- 1 stk paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk grønn paprika
- 150g tortillachips
- 0.5 pk tacokrydder
- 8 stk små tacolefser
Fra eget kjøkkenskap
- Hvitløk
- Ris
- Paprikakrydder
- Sukker
1. Spicy gratinert paprika
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 dl ris
- 300g Grønne Folk kikertcurry
- 0.5 stk grønn paprika
- 0.5 stk gul paprika
- 0.5 stk paprika
- 50g ost
- 0.25 dl creme fraiche
- 1 håndfull ruccola
- 0.25 stk lime
Slik gjør du:
- Kok opp ris etter anvisning på pakken.
- Halver paprika og grav ut frøene.
- Bland sammen kikertcurry og den ferdigkokte risen, og tilsett fyllet i paprikaene.
- Topp med revet ost, og stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 15-20 minutter.
- Server med en dæsj creme fraiche, litt ruccola og lime.
2. Raske vegetar-fajitas
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 15 min
Ingredienser
- 4 stk tacolefser
- 2 stk prtobellosopp
- 0.5 stk rødløk
- 0.25 stk grønn paprika
- 0.25 stk gul paprika
- 0.25 stk paprika
- 0.5 pk tacokrydder
- 0.25 ts sukker
- 0.25 stk lime
- 0.25 dl creme fraiche
Slik gjør du:
- Varm opp tortillalefser i en tørr stekepanne på begge sider til de begynner å få en gyldenbrun farge. Ha ikke på mer enn middels varme, da de fort kan svi seg.
- Kutt opp portobellosopp, rødløk og paprika i strimler.
- Stek soppen først i litt olivenolje til den begynner å krympe. Tilsett deretter rødløk, paprika, tacokrydder og sukker og stek videre i cirka 5-6 minutter.
- Server fajitas med creme fraiche og lime.
3. Kjapp og smakfull nachos
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 100g tortillachips
- 300g Grønne Folk chili sin carne
- 100g ost
- 1 håndfull ruccola
- 0.25 stk lime
- 1 dl creme fraiche
Slik gjør du:
- Legg tortillachips i en ildfast form. Hell over chili sin carne og topp med ost.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter og server med ruccola, creme fraiche og lime.
4. Crispy halloumi taco
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 50g tortillachips
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 dl creme fraiche
- 0.5 ts paprikakrydder
- 0.25 stk lime
- 100g halloumi
- 4 stk tacolefser
- 0.5 stk rødløk
- 0.25 stk grønn paprika
- 0.25 stk gul paprika
- 0.25 stk paprika
- 1 stk håndfull paprika
Slik gjør du:
- Knus tortillachips i en blender til det har blitt til mel.
- Finhakk hvitløk og tilsett i en bolle sammen med creme fraiche, paprikakrydder og limesaft.
- Kutt opp halloumi i terninger og dypp én og én først i creme fraiche, og deretter i knuste tortillachips.
- Varm opp en stekepanne med masse olivenolje, og stek halloumi på alle sider til de har fått en gyldenbrun farge.
- Varm opp tortillalefser etter anvisning på pakken, og kutt opp rødløk og paprika i terninger.
- Topp med ruccola, oppkuttede grønnsaker, crispy halloumi og litt ekstra creme fraiche.
Lær mer