Turmat: Enkle tips til å gjøre tilbehøret til pølser og burgere mer spennende
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Turmat: Enkle tips til å gjøre tilbehøret til pølser og burgere mer spennende

Turmat: Enkle tips til å gjøre tilbehøret til pølser og burgere mer spennende

Halve kosen med å gå på tur er å finne et hyggelig sted å raste med noe godt i sekken. Vi kjenner alle til pølse med sprøstekt løk og ketchup, eller hamburgere med ferdiglaget dressing – men her får du noen enkle tips til hvordan du kan gjøre tilbehøret enda mer spennende.

Skal du på tur kan du ta med pølsespyd eller egnet rist til å steke både pølser, burgere og brød på. Alternativt kan du pakke pølser og burgere i folie og legge direkte på glørene, eller bruke en turpanne som settes rett på primus eller bålet. Tilbehøret kan du enten lage mens pølsene grilles, eller lage det hjemme i forkant av turen så du heller kan bruke tiden på å kose deg rundt bålet.

Her finner du tips til:

  • Karriketchup
  • Løk og paprika
  • Ketchupdressing
  • Syltet løk
  • Pinnebrød
  • Dette bør du pakke i sekken

Spennende pølsetilbehør

Karriketchup:

Denne ketchupvarianten er superpopulær på pølser i Tyskland. Du tilsetter kun en t-skje karripulver i ketchupen, og voilá så har du en litt mer spennende ketchup.

Bland sammen:

  • 1 dl ketchup
  • 1 ts karripulver

Løk og paprika:

Løk og paprika passer utmerket med pølse. Skjær en løk og en paprika i tynne skiver, og stek med en spiseskje olje til det blir mykt. Krydre med salt og pepper.

 

Tips til sprekt burgertilbehør

Ketchupdressing:

Lyst på litt mer spenning enn ketchup på hamburger og pølse? Prøv denne ketchupdressingen med rømme og majones.

Bland sammen:

  • 1 dl majones
  • 3 ss rømme
  • 2 ss ketchup

Syltet løk:

Rå løk kan fort bli sterkt for mange, men sylter du løken får det en søt god smak mot det salte på hamburgeren og pølsa.

Ingredienser:

  • 2 løk
  • 2 ss sukker
  • 1 dl vann

Slik gjør du:

  1. Skjær løk i tynne skiver.
  2. Ha sukker og 1 dl vann i en panne. Kok opp.
  3. Når sukkeret er smeltet tilsetter du løken.
  4. La surre til løken er myk og sukkeret karamellisert.
  5. Når løken er lysbrun og klissete, smak til med litt salt og pepper.

Les også: Slik prepper du digg turmat

Pinnebrød med grillpølser

Pinnebrød er godt på tur og kan enkelt lages med ferdigdeig.

Klar for tur? Her finner du alle våre turmat-oppskrifter