Torskeloin
Fem måter å tilberede torsk på
Pannestekt
Pannestek i litt solsikkeolje på middels høy varme i 6-7 minutter. Når fisken begynner å bli hvit tvers igjennom, tilsett smør og krydre fisken med salt og pepper. Snu torsken og stek videre i ca. 3 minutter på den andre siden.
Posjert
Posjert i saltet vann eller i steamovn på 70°C i 10-12 minutter.
Ovnsbakt
Bakt i ovn på 150°C varmluft i 12-15 minutter med sitronzest og hakket persille.
Confitert
Ovnsbakt i solsikkeolje med litt salt og grovkvernet pepper på 120°C. Varmluft i 20-25 minutter.
Syltet
Legg skiver i 1-2-3-krydderlake: Kok opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Tilsett 1 løk i skiver og 1 ts korianderfrø. Avkjøles og oppbevares i kjøleskap. Passer godt i salater, f.eks som en fin erstatning for hermetisk tunfisk.
Lær mer