Torskeloin | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Torskeloin

Torsken er levert av stolte fiskere og filetert og pakket i Stamsund, midt i Lofoten. Torskeloinen, som gjerne kalles torskens indrefilet, er skinn- og benfri – og delikat vakuumpakket.

Fem måter å tilberede torsk på

Pannestekt

Pannestek i litt solsikkeolje på middels høy varme i 6-7 minutter. Når fisken begynner å bli hvit tvers igjennom, tilsett smør og krydre fisken med salt og pepper. Snu torsken og stek videre i ca. 3 minutter på den andre siden.

Posjert

Posjert i saltet vann eller i steamovn på 70°C i 10-12 minutter.

Ovnsbakt

Bakt i ovn på 150°C varmluft i 12-15 minutter med sitronzest og hakket persille.

Confitert

Ovnsbakt i solsikkeolje med litt salt og grovkvernet pepper på 120°C. Varmluft i 20-25 minutter.

Syltet

Legg skiver i 1-2-3-krydderlake: Kok opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Tilsett 1 løk i skiver og 1 ts korianderfrø. Avkjøles og oppbevares i kjøleskap. Passer godt i salater, f.eks som en fin erstatning for hermetisk tunfisk.