TINE® Kremfløte gir den fineste krem | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer TINE® Kremfløte gir den fineste krem

TINE® Kremfløte gir den fineste krem

Alle har en ekstra mage til den søte overraskelsen – en fristende dessert, noe ekstra godt til kaffen, eller en søt avslutning som kveldskos. TINE® Kremfløte er en sikker vinner i alle søte sammenhenger.

Artikkelen er laget i samarbeid med TINE®

Prøv hjemmelaget vaniljeis til maidagene!

Hjemmelaget vaniljeis klar til servering på et bord med noen bringebær.

Oppskrift og bilde fra TINE.no

Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker. Den passer også perfekt til små og store.

Antall porsjoner: 12

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

8 stk eggeplommer

150 g sukker

5 dl TINE® Kremfløte

Slik gjør du det:

  1. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
  2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Pisk deretter kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell så isen i en passende form og sett formen i fryseren.
  3. La isen stå i fryseren i minst 5 timer. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server gjerne vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.

Tips og triks om kremfløte

TINE® Kremfløte passer ypperlig i supper, sauser, desserter, eller «naturell» til frisk frukt og bær. Pisket krem hever smaken både på og i kaker. Her kommer noen nyttige råd og tips.

Råd om pisking

Det kan være lurt å sette både bolle og visp i kjøleskapet en stund før de skal brukes. Vi anbefaler å bruke en bolle med rund bunn, da får vispen bedre tak i fløten. Avpass fløtemengden etter bollen, siden både for stor og for liten bolle gjør det vanskelig å piske inn nok luft i kremen. En del av vispen må være over fløten – da får den bedre tak og mer luft blir pisket inn. Pisk ikke mer enn 5 dl fløte om gangen. Krem som skal dekke en kake bør ikke piskes for stiv, men fløyelsaktig, luftig og glatt. Krem til sprøyting må være helt stiv, men ikke kornete. 

Kan kremfløte dypfryses?

Kremfløte, enten den er pisket eller ikke, kan dypfryses. Tin dypfryst kremfløte langsomt, helst i kjøleskap natten over. Dypfryst kremfløte blir kornete etter opptining, men ved oppvarming eller pisking vil den jevne seg igjen. Dypfryst kremfløte vil i de fleste tilfeller kunne piskes til krem, men den blir da mindre luftig enn den som ikke har vært frosset.

Besøk tine.no/oppskrifter og bli inspirert til flere søte fristelser med kremfløte.

Pisket krem og fruktsalat

Pisket krem med fruktsalat på et bord med et glass saft.

Oppskrift og bilde fra TINE.no

En dessert som er en fryd for øyet og en fest for ganen hvor du velger blant de fruktene du liker aller best og topper det hele med litt luftig krem. En dessert alle elsker!

Antall porsjoner: 4 

Ingredienser:

1 stk eple

1 stk pære

1 stk appelsin

10 stk friske jordbær

3 stk ananasringer

1 dl fersk blåbær

Pisket krem

1 ½ dl TINE® Kremfløte

1 ½ ss sukker

Slik gjør du det: 

  1. Del frukt og bær i pene jevne biter. Velg dine favorittfrukter.
  2. Ha kald kremfløte og sukker i en ren og kald bolle. Pisk til luftig krem på jevn fart med en håndmikser. Kremen skal ha en myk og glatt konsistens. Kremen er ferdigpisket når du kan lage myke topper i kremen.
  3. Server fruktsalaten på tallerkener, i små skåler eller i en stor serveringsbolle med kremen på siden.