
Sunnere kjøttdeigmiddag
Kjøttdeig skal maksimalt inneholde 14% fett. En karbonadedeig skal ikke inneholde mer enn 5% fett. Karbonadedeig er altså betydelig magrere enn kjøttdeig og det er lurt å begrense inntaket av mettet fett. Karbonadedeig har en litt annen konsistens og smaker mindre enn en kjøttdeig.
Vi anbefales å holde inntaket av rødt kjøtt under 500 g ferdig tilberedt kjøtt, som tilsvarer 700 g rått kjøtt, per uke. Selv om vi bør begrense inntaket, er det viktig å være klar over at rødt kjøtt er en av våre beste kilder til jern. Rent kjøtt er også en fin kilde til proteiner.
I mange klassiske kjøttdeigmiddager, som lasagne og spaghetti med kjøttsaus, kan du gjøre middagen både sunnere og billigere ved å spe på med grønnsaker. Bruk rikelig med løk, hvitløk, hakkede tomater og urter. Dette gir ikke bare god smak, men også et bra påfyll med helsefremmende antioksidanter. Ha gjerne også i litt finraspet gulrot. Det smaker godt, og er en super måte å få hele familien til å spise mer grønnsaker!
Her finner du oppskrifter med kjøttdeig.
Lær mer