Rema.no Lær mer Steke sopp

Steke sopp

Vi spiser stadig mer sopp, og sopputvalget i butikkene har de siste årene blitt langt bedre. Men det er mange som lurer på hvordan soppen skal behandles og varmebehandles. Særlig frossen sopp er en utfordring for mange.

Fersk sopp:

Steg 1

StekeSopp_Fersk014_JF

Fersk sopp i tørr panne.

Soppen bør være børstet fri for sand, ikke vasket. Varm en stekepanne godt før du legger i soppen. Ikke rør rundt i pannen! 
Soppen skal få ligge i fred et par minutter før du rister lett på pannen. Stek soppen til den har væsket seg ferdig og blitt tørr igjen.

Steg 2

StekeSopp_Fersk021_JF

Sopp i pannen som har stekt tørr tilsatt smør.

Rist så på pannen og tilsett smør. Vend soppen i smøret, og når den er gyllen over alt, er den klar. Krydre med salt og nykvernet pepper.

Frossen sopp:

Steg 1

130903-SBS-Helg_324_JF

Frossen sopp som tiner på kjøkkenhåndkle.

Tin soppen og la den renne av seg på et kjøkkenpapir.

Steg 2

StekeSoppFersk

Soppen har mye funktighet, stek den tørr før du tilstetter smør eller olje.

Ha soppen i varm panne, uten fett og la den steke seg tørr før du tilsetter smør eller olje.

Steg 3

130903-SBS-Helg_328_JF

Sopp som har mye saft i tørr panne

La soppen få ligge i fred, rist bare pannen lett slik at den ikke setter seg fast. Stek til den har fått fin stekeskorpe, smak til med salt og pepper.