
Lær å steke sopp
Fersk sopp:
Steg 1

Fersk sopp i tørr panne.
Soppen bør være børstet fri for sand, ikke vasket. Varm en stekepanne godt før du legger i soppen. Ikke rør rundt i pannen! Soppen skal få ligge i fred et par minutter før du rister lett på pannen. Stek soppen til den har væsket seg ferdig og blitt tørr igjen.
Steg 2

Sopp i pannen som har stekt tørr tilsatt smør.
Rist så på pannen og tilsett smør. Vend soppen i smøret, og når den er gyllen over alt, er den klar. Krydre med salt og nykvernet pepper.
Frossen sopp:
Steg 1

Frossen sopp som tiner på kjøkkenhåndkle.
Tin soppen og la den renne av seg på et kjøkkenpapir.
Steg 2

Soppen har mye funktighet, stek den tørr før du tilstetter smør eller olje.
Ha soppen i varm panne, uten fett og la den steke seg tørr før du tilsetter smør eller olje.
Steg 3

Sopp som har mye saft i tørr panne
La soppen få ligge i fred, rist bare pannen lett slik at den ikke setter seg fast. Stek til den har fått fin stekeskorpe, smak til med salt og pepper.
Lær mer