Steke fisk | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Steke fisk

Det er ikke vanskelig å steke fisk slik at den får en fin og gyllen stekeskorpe. Her er tipsene som gjør deg til en bedre fiskekokk:

Steg 1

Steker du fisk i panne er det greit å ha sterk varme i starten. Husk at temperaturen synker når du legger i kalde fiskestykker. Skru ned varmen til middels.

Smør eller olje? Du kan bruke begge deler men det beste er å starte med en vegetabilsk olje og så skru ned varmen før du har i litt smør. La smøret bli nøttebrunt; øs gjerne smør over fisken for å få fram den gode nøttesmaken.

Steg 2

130903-SBS-Helg_084_JF

Fisk i pannen med skinnsiden ned, stekeskorpe, smør i pannen.

Stek alltid på skinnsiden – eller siden som har hatt skinn – først. Ikke legg i for mange stykker om gangen, for da kan varmen synke for raskt og det blir vanskelig å snu stykkene. Bruker du opptint fisk, tørk helst av med et kjøkkenpapir før du legger stykkene i pannen. Stek 1-2 minutter pr side på tynne fileter og 3-5 minutter pr side på tykke fileter og koteletter. Vær tålmodig – la fisken steke i fred til det har dannet seg stekeskorpe før du snur den.

Steg 3

130903-SBS-Helg_104_JF

Fiskestykker med temperaturmåler i ovnen, sitron og urter rundt.Hvit fisk som torsk, flyndre og breiflabb skal ha en kjernetemperatur fra 50 til 60 grader. Liker du godt varmebehandlet fisk og ikke er redd for at fisken blir litt tørr, legger du deg mot maksimumstemperaturen. Fet fisk som laks og kveite bør få litt lavere kjernetemperatur (48-54° C).

Har du mange gjester kan du steke fisken nesten ferdig i pannen, legge stykkene på et stekebrett og sette brettet inn i ovnen 5-7 minutter før servering.