Spicy, syrlig og søt ukemeny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Spicy, syrlig og søt ukemeny

Spicy, syrlig og søt ukemeny

Denne ukemenyen inneholder masse deilig frukt og grønnsaker og spennende smaker. Den er også helt perfek å lage om du har noen appelsiner liggende!

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Gulrotsuppe med appelsin og chips laget med rispapir

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, ingefær, rød chili og vårløk og stek i ei gryte sammen med litt olje til løken er blitt blank.
  2. Kutt opp gulrøtter og tilsett i gryta. Stek i et lite minutt før du tilsetter grønnsaksbuljong og vann. Sett på lokk, og la det koke i cirka 15 minutter eller til gulrøttene er gjennomkokt. 
  3. Varm opp solsikkeolje i ei gryte og friter et rispapir av gangen til hele rispapiret har blitt boblete. Legg over på en rist og strø over salt.
  4. Tilsett saften av appelsinen til suppa, og mos suppa med en stavmikser. Topp gjerne med ekstra chili og vårløk, og server med crispy rispapir.

2. Vårruller med kylling, grønnsaker og en digg saus

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 40 min

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, ingefær og rød chili og tilsett i en bolle sammen med saften av appelsinen, soyasaus, sukker og sesamfrø. Bland sammen.
  2. Kutt opp kyllingfilet i strimler og brun i en stekepanne. Tilsett halvparten av sausen, og stek videre til kyllingen er gjennomstekt.
  3. Kutt opp gulrot, vårløk og stilken til brokkolien i tynne strimler. 
  4. Kok vann og tilsett i en dyp tallerken. Dypp rispapir i vannet, legg over på kjøkkenbenken og tilsett kylling og oppkuttede grønnsaker. Brett og rull sammen, og gjenta til det ikke er mer kylling eller grønnsaker igjen.
  5. Stek vårrullene i en stekepanne rikelig med olje på begge sider til de har fått en gyldenbrun farge. 
  6. Server med resten av sausen.

3. Fritert kylling i appelsinsaus med ris

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

Slik gjør du:

  1. I denne oppskriften blir det laget opp dobbelt opp mer ris, fordi vi skal bruke halvparten i en annen middag denne ukemenyen. 
  2. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  3. Lag appelsinsausen ved å finhakke hvitløk, chili og ingefær og tilsett i en bolle sammen med saften av appelsinen, soyasaus og halvparten av hvetelmelet. Visp sammen til du har fått en klumpfri saus, og sett til side. 
  4. Kutt opp kyllingfilet i terninger og bland sammen med resterende hvetemel og litt salt. Friter i en stekepanne sammen med solsikkeolje. 
  5. Kutt opp vårløk og brokkoli. Hell av litt av solsikkeoljen fra pannen, og tilsett grønnsakene sammen med kyllingen. Stek i et par minutter før du tilsetter appelsinsausen. La småputre i cirka 5-6 minutter.
  6. Server sammen med halvparten av risen. 
  7. Sett bort halvparten av risen i kjøleskapet. Den skal brukes i en annen middag denne ukemenyen.

4. Stekt ris med grønnsaker og egg

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 15 min

Slik gjør du:

  1. I denne middagen bruker vi risrester som ble laget tidligere i ukemenyen. 
  2. Kutt opp hvitløk, chili, vårløk, gulrot og brokkoli. Stek i en stekepanne sammen med litt olje i cirka 5 minutter. 
  3. Tilsett risen og stek i 5 minutter til.
  4. Lag et hull i midten av pannen og tilsett eggene. Stek videre, tilsett soyasaus og bland alt sammen til slutt.