Rema.no Lær mer Smakfulle tips til påskefrokosten

Smakfulle tips til påskefrokosten

Kjapp matbit før skituren? Eller en real frokostbuffet og tid med familien? Hos REMA 1000 har vi det du trenger, uansett hvordan du liker å innta påskefrokosten.

Vårsol, røde kinn og god mat. Det er mange grunner til å elske påsken. Ikke minst tiden man får til å nyte med venner og familie, for eksempel rundt frokostbordet. Det er ikke hverdagskost for alle å kunne unne seg en skikkelig frokostbuffet hvor man kan dekke på med alt man har lyst på. Derfor er det ekstra deilig å gjøre akkurat det når sjansen først byr seg.

Uansett om du skal raskest mulig opp av sengen og ut av døren for å nyte vårværet, eller om dagens store begivenhet er den lange frokosten, finner du her gode tips for å dekke på til det perfekte påskebordet.

Fyll rommet med duften av hjemmelaget

PRIMA Leverpostei er testvinner i Dagbladets leverposteitest fra 2017.

Det er lite som slår duften av hjemmelagde rundstykker. Kanskje påskeaften kan være en god unnskyldning til å unne deg det? Lag gjerne deigen kvelden i forveien, så er det kortere vei til frokost dagen etter.

Ønsker du en raskere løsning er ferdige rundstykker et godt alternativ. Velg gjerne en grovere variant for en sunn start på dagen, da får du i deg mer fiber samtidig som de metter lenger.

 

 

Mesterbakerens grovbrød, ekstra grov rustikk og dansk rugbrød fikk alle terningkast seks i bramat.no sin store grovbrødtest.

TIPS! Har du vært uheldig og glemt brødet på kjøkkenbenken over natten kan du enkelt redde tørt brød ved å lage arme riddere. Topp ridderne med sukker og kanel, eller deilig hjemmelaget syltetøy. 

Lyst på noe som metter lenge, men litt lei av brødmat? Svaret er pannekaker. De krever kanskje litt tid over stekeplata, men er vel verdt tiden. Gjør pannekakeklassikerne grove for en sunnere vri, eller prøv luftige, amerikanske pannekaker denne påsken. Ekstra gode blir de servert sammen med sprø bacon eller en rund brunost:

 

Dekk bordet med alle dine påleggsfavoritter

REMA 1000 sin Vår beste skinke er testvinner i Dagbladets skinketest fra 2017.

Det er pålegget som gjør prikken over i-en på frokostbordet. Til påskens lange frokost har du tid til å smake på alt du synes er godt, så det er ingen grunn til å spare på kruttet. Krydrede skinkepålegg, smaksrike oster, eggerøre med en tvist, påleggsalater, spekemat, røkt laks og hjemmelaget syltetøy. Frokostbordet setter ingen begrensninger.

Gjør deg gjerne ekstra flid ved å ta pålegget ut av emballasjen og dander på fine fat. Da får du litt luksuspreg over hele måltidet, og det gir fri tilgang til å smake på litt av alt. Vinn-vinn! Legg gjerne noen oppskårede grønnsaker mellom pålegget for en fargerik vri på frokostbordet.

PRIMA Gulost fikk terningkast seks i Bramat.no sin store ostetest i 2017.

Alle frokostbord bør ha en ost. Ønsker du å løfte osteopplevelsen et par hakk er det mye godt der ute. Hva med å teste Vesterhavsosten fra Kolonihagen? Den er lagret i syv måneder og luftet med den friske Vesterhavsvinden som gir den sin karakteristiske smak.

Eller hva med en smøremyk Castello med trøffelsmak? I ostedisken finnes det noe for enhver smak, det er bare å ta et dypdykk og lete etter din favoritt.

 

 

LES OGSÅ: Disse nyhetene finner du hos REMA 1000 denne våren. 

Unn deg en ekstra god smøremyk ost til påsken. I mange av våre butikker finner du to nyheter fra Castello, Goats Milk og Truffle.

Tilbered egget på nye måter i påsken

REMA 1000 Kaviar er testvinner i DinSide sin kaviartest i 2015.

Ikke glem påskens store hovedgjest; egg! Her finnes det mange veier til Rom, eller eggtilberedning hvis du foretrekker det. Eggene kan posjeres, brukes i omelett, kokes hele eller stekes til eggerøre for å nevne noe.

Klassikeren stekt egg og bacon slår heller aldri feil. Under finner du våre tre oppskriftsfavoritter, kanskje du ser noe du vil prøve?

 

 

 

Hva med å servere påskeegg til frokost? Tilsetter du fargekilder i kokevannet får du fargerike egg som er morsomme å servere for både store og små. Eggene blir gule ved å tilsette løk, røde med rødbeter eller bruk konditorfarge fra kjøkkenskapet og tilsett den fargen du ønsker.

 

Bacon fra Nordfjord ble smaksvinner da klikk.no testet bacon i 2014.

TIPS! Kutt rester fra gårsdagens middag i mindre biter, som grønnsaker og kjøtt, og ha i omeletten. Da får du ryddet litt i kjøleskapet og samtidig få en unik frokostomelett. 

Er du en av de som liker å starte dagen litt lettere er et tips å prøve de mye omtalte kjøleskapsgrøtene. Disse lager du enkelt dagen i forveien og passer ypperlig som rask og næringsrik frokost. Bruk gjerne havregrøt eller chiafrø, og topp med friske bær, frukt eller syltetøy.

 

 

LES OGSÅ: Kickstart dagen med en kjøleskapsgrøt.

REMA 1000 Filtermalt kaffe er testvinner av billigkaffene i Dagbladets smakstest i 2017.

Ved siden av tallerkenen bør du fylle koppen med noe ekstra godt denne påsken, eller det sorte gull som mange kaller det.

Har du ikke prøvd kaffe fra Kolonihagen bør du unne deg det nå. Her kan du velge mellom tre kvalitetskaffer fra Costa Rica, Kenya eller Brasil. Vi har gjort det enkelt å nyte god kaffe, du finner nemlig alle sammen hos din nærmeste REMA 1000.

Økologisk kvalitetskaffe fra Kolonihagen finner du i alle REMA 1000 sine butikker.

REMA 1000 Appelsinjuice er testvinner i Dagbladets smakstest i 2016.

Til de yngste kan et glass juice være en fin måte å starte dagen med, ikke minst er det en god måte å få i seg de anbefalte «5 om dagen». La ganen bestemme hvilken smak som bør settes på bordet, men vi anbefaler gjerne nyhetene kaldpresset RÅ juice fra Synnøve og testvinneren appelsinjuice fra REMA 1000.

Varm sjokolade, eller kakao, er et obligatorisk påskefølge. Best får du den hvis du lager den selv, men du finner mange enkle «rett i koppen»-varianter i butikkhyllene. Nyt kakaoen i en stor kopp med pisket krem til frokost, eller ta den med deg i termos på tur. Det beste med turen er tross alt de mange kakaopausene.

TIPS! Tilsetter du litt finhakket chili, rispet appelsinskall eller kanel i kakaoen får du en spennende ettersmak på drikken.

Da er frokosten inntatt, de gode historiene fortalt og alt som gjenstår er en lang og frisk skitur. Husk å pakke sekken med noe godt, så har hele familien noe å glede seg til mellom svetteslagene.

Klassikerne som appelsin og kvikk lunsj må selvsagt med, men ta gjerne med en ekstra overraskelse nå som det er påske. Vi tør å tro at hele familien vil trekke på smilebåndet med et fylt påskeegg i sekken. Helt fri for palmeolje, selvsagt. God påske!