Slik velger du de beste produktene til barnet ditt | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik velger du de beste produktene til barnet ditt

Slik velger du de beste produktene til barnet ditt

Det finnes mange produkter laget spesielt for små barn, men hva skal du se etter for å velge det rette for barnet ditt? Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal handle både bleier, badesåpe, klemmeposer og ferdigmat.

Småbarnslivet er fullt av små og store utfordringer, og det kan føles overveldende å skulle gå fra å bare passe på seg selv, til å sørge for at et lite vesen man har ansvar for vokser og har det bra. Og når nettet flommer over av mer eller mindre gode tips og råd, er det lett å bli forvirret. Heldigvis trenger ikke alt å være så vanskelig!

Vi har snakket med kategoriansvarlig for babyproduktene hos REMA 1000, Linn Thanh, som deler noen enkle huskeregler du kan ha i bakhodet når du skal handle babyprodukter. 

Linn Thanh i REMA 1000 sørger for at du kan finne de beste produktene for barnet ditt i den lokale REMA-butikken. Hun trekker frem kjedens egen Lev Vel-serie som et fornuftig og godt valg.

Hvordan velger jeg riktig bleie?

Det aller viktigste å huske på når du skal handle bleier er faktisk å ha kontroll på hvor stor babyen din er – bleiestørrelsene går nemlig på antall kilo og ikke på alder. Dette gir rom for de variasjonene det er i størrelser på babyer, for de små menneskene kan ha ganske ulik vekstkurve uten at det er unormalt. I tillegg er det smart å notere seg hvor mye akkurat din gullklump tisser.  

– Husk at vekten som står på pakningen er veiledende. Det kan være store forskjeller på barn og hvor mye de tisser, selv om de veier det samme. Lev Vel fra REMA 1000 tilbyr bleier som passer fra 3 til 30 kilo, slik at du finner det som passer ditt barn best​, forteller Linn.   

Ifølge Linn er det aller viktigste er at bleien har en passform som gjør at den sitter godt og er enkel å ta på og av. God sugeevne og at overflaten føles tørr mot huden til babyen slik at man unngår bleieutslett og sår hud er også viktig. 

Hvor ofte må jeg bytte bleie på babyen?

Hvor ofte du bør bytte bleie på babyen din vil variere etter hvor mye hen tisser, så her må du rett og slett sjekke bleien jevnlig. Dersom babyen ikke våkner i løpet av natten behøver du som regel ikke å vekke hen for å skifte bleie – de fleste babyer sier tydelig ifra dersom de opplever ubehag knyttet til en våt eller full bleie. Noen synes det fungerer å skifte bleie i forbindelse med mating.

Les mer om Lev Vel-serien her – snill mot poden og kloden.

Bør jeg bruke våtservietter eller tørre stellekluter?

Våtservietter og tørre kluter er praktiske «verktøy» når du skal skifte bleie, eller ansikt og hender trenger en vask, både på farten og hjemme. De tørre stelleklutene kan brukes som de er eller fuktes med vann eller olje før bruk. Våtservietter er praktiske å ha med på tur når du ikke har tilgang på vann.

–  Våtserviettene fra Lev Vel er praktiske å ha med når du er på farten. I tillegg til å være laget for sart babyhud, er de sertifisert med de viktigste miljø- og allergimerkene, som Svanemerket og Astma- og allergimerket – og de er fri for palmeolje. Serviettene er laget av ren viskose, forteller Linn Thanh i REMA 1000. 

For å ta vare på den lille er det kjekt med milde rengjøringsprodukter som ikke tørker ut den myke babyhuden, i tillegg til smarte og skånsomme våtservietter som raskt får en fast plass i stelleveska når dere skal ut på tur.

Kan barnet mitt få klemmeposer med smoothies?

Når barnet ditt er klar for å prøve nye smaker er klemmeposer en fin måte å introdusere grøt, frukt og grønnsaker på. Posene passer fra barnet er rundt et halvt år, og det finnes både grøt og smoothie i mange ulike smaker.

– Alle klemmeposene fra Lev Vel har en praktisk drikketut og er designet for å gjøre det enkelt for barnet å få i seg maten uten for mye søl. Det stilles generelt strenge krav til barnemat i Norge. For å gi ekstra trygghet lager vi all barnematen med 100 % økologiske ingredienser og bruker 100 % frukt, bær og grønnsaker i smoothieposene, sier Linn. 

Prøv en gratis babypakke – da kan du teste Lev Vel-produktene i ro og mak hjemme.

Hva inneholder egentlig ferdigmaten til småbarn?

Alle foreldre er opptatt av å gi barna sine det aller beste, også når det ikke er tid til å lage maten fra bunn. Barnemat er regulert av en egen lov, så du skal være trygg på at du gir barnet ditt mat som dekker behovet for riktig næring og får gode forutsetninger til å vokse og utvikle seg. Linn i REMA 1000 mener at foreldre skal slippe å bekymre seg for tilsetningsstoffer, fargestoffer og konserveringsmidler når de handler barnemat, og forteller:

– Middagsserien fra Lev Vel er laget av rene råvarer og er helt fri for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, og uten tilsatt salt eller sukker – akkurat som hjemmelaget barnemat. I tillegg har vi fått hjelp av en Michelin-kokk i utviklingen av produktene, som gjør det litt ekstra stas å servere, sier Linn.

Hun forteller videre at alt fra hovedingrediensene til krydderet i Lev Vel-produktene er økologisk produsert, slik at du kan være trygg på at barnet ditt får en sunn, næringsrik og smakfull middag. Målet er å gjøre det enklere for deg å gi barnet det aller beste, også på dager med dårlig tid. 

Vanskelig å holde fokus ved matbordet? Les barnehagelærerens beste tips her.

Hva er de beste produktene når babyen skal bade?

For mange er kveldsbadet et høydepunkt og lite slår babylatter og store smil fra badebaljen. Den myke babyhuden trenger skånsomme produkter som ikke virker uttørrende eller irriterer. Linn i REMA 1000 kan berolige med at både sjampo og barnesåpe fra Lev Vel-serien er laget for å ta vare på glade badebabyer. 

– Produktene er både parfymefrie, astma- og allergimerket og svanemerket​, forteller hun.  

Hva bør jeg alltid ha i stellevesken?

En godt pakket stelleveske kan redde dagen for foreldre på tur. Her gjelder det å leve etter mottoet «alltid beredt» – uten at vesken blir for tung å slepe rundt på. Skal du være ute hele dagen vil du kanskje ha behov for en mer velfylt stellebag enn om du bare skal en kjapp trilletur rundt kvartalet. Uansett tur er det noen produkter og ting som bør være standardutstyr, mener Linn.  

– Bleier, stellematte, våtservietter eller tørre stellekluter, bleieposer, vann eller morsmelk og noe å spise er alltid greit å ha i stellevesken. Skal du på en lengre tur er ting som ekstra smokk, smekke og et klesskift smart å pakke med, sier hun.

Som småbarnsforeldre møter vi både små og store utfordringer i hverdagen. Se historier fra flere ulike familier og få tips og inspirasjon til et enklere småbarnsliv her.