Gjør uteplassen klar til våren: Slik vasker du utemøblene | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Gjør uteplassen klar til våren: Slik vasker du utemøblene

Gjør uteplassen klar til våren: Slik vasker du utemøblene

Uansett om du har hatt utemøblene inne eller ute, har nok vinteren satt sine spor. Det er endelig tid for å ta dem i bruk – men først en liten rengjøring! Les vår guide til vask av utemøbler.

Det er ikke bare vårrengjøringen i huset som står for tur når våren melder sin ankomst, også uteplassen trenger litt kjærlighet i form av vedlikehold og vask etter vinteren. På de fleste utemøblene kan du bruke de samme vaskemidlene du bruker i hjemmet også. Det enkle er ofte det beste!

Her får du en enkel guide til vask av utemøbler.

Vaske utemøbler i plast

Plastmøbler er praktiske fordi de er lette og enkle å flytte rundt etter ønske, men de er også relativt enkle å rengjøre. Alt du trenger å gjøre er å påføre Jif Skurekrem og vaske med en fuktet svamp. Har du ikke hageslange du kan spyle ned utemøblene med kan du tørke over med en fuktig klut.

Vaske rottingmøbler

Kunstrotting er et holdbart plastmateriale som nærmest er vedlikeholdsfritt – likevel bør de få en vask i ny og ne for å forlenge levetiden. Fyll en bøtte med vann og Jif Allrent, vask skånsomt over og spyl med vannslangen, eller tørk over med en ren klut.

Vaske aluminiumsmøbler

Utemøbler i aluminium tåler både vær og vind, og ruster heller ikke. Disse kan du også vaske med Jif Allrent, eller bare varmt såpevann med for eksempel Zalo.

Vaske utemøbler i teak

Det er ikke uvanlig at hagemøbler lages av teak, for det er den mest holdbare tresorten. Treverket har en naturlig olje som tåler klimaendringer og hindrer at fuktighet trenger inn.

Akkurat til disse utemøblene anbefales det å vaske med et tilpasset rengjøringsmiddel for teak, og påføre olje for etterbehandling.

Vaske hagemøbler i tre

Andre hagemøbler i tre, både malte og oljebehandlede, kan vaskes med varmt såpevann med Jif Allrent, eller med Krystal Grønnsåpe. Bruk gjerne en svamp for å få skrubbet av de litt vanskelige flekkene.

Jif allrent på terrasse

Jif Allrent kan brukes på alle steder du ville brukt en klut: Gulv, hyller, kommoder, andre møbler, småinteriør – på kjøkkenet, badet, stua og til utemøblene.

Husk også å vaske hageputene

Det er ikke bare møblene som trenger en rengjøring. Vasket du ikke hageputene før du ryddet dem for sesongen i fjor, kan det være greit å la dem få en runde i vaskemaskinen. For å bevare hageputene best mulig anbefaler vi Omo Color som bevarer fargene og effektivt fjerner flekker.

Husk å sjekke vaskeanvisningen før du vasker – eller spør leverandøren av hageputene hvis du er usikker på hvordan de skal vaskes.

Og når utemøblene er klare, er det bare å gjøre grillen klar, fyre den opp og kose seg med deilig grillmat.