Slik unngår du tørt hår i sommer | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik unngår du tørt hår i sommer

Slik unngår du tørt hår i sommer

Håret blir fort tørt etter timer i solstråler og saltvann, og mange glemmer ofte å beskytte hode og hår når de skal ut i solen. Her får du noen enkle tips til hvordan du kan ta vare på håret ditt i sommer.

Akkurat på samme måte som solen påvirker huden vår, så påvirker den håret også. Men i motsetning til huden, som kan fornye seg når den blir brent, fornyer ikke håret seg på samme måte.

Både sol og bading kan tørke ut håret. Under har vi samlet noen enkle tips til hvordan du kan ta vare på håret i sommer.

Velg sjampo og balsam med ekstra fuktighet

Om sommeren kan det være lurt å velge en sjampo og balsam som gir litt ekstra fuktighet til håret.

Sunsilk Coconut Care inneholder naturlig kokosolje som er fuktighetsbevarende og pleiende, og hjelper deg å opprettholde sunt og sterkt hår. Serien har en deilig duft av kokos som gir deg (nesten) alle de tropiske vibbene du skulle trenge denne hjemmesommeren. 

Ta med Sunsilk Coconut Care på stranden i sommer for å beskytte håret

Bruk balsam-trikset for å beskytte håret i sommer. Sunsilk Minerals-produktene er veganske og ikke testet på dyr.

Beskytt håret med balsam-trikset

Balsam-triksen er en smart måte å beskytte håret på hvis du skal på stranden. Smør balsam i lengdene og flett håret, eller surr det i en bun som du lar være hele dagen.

Hvis du bader og håret blir vått bør du skylle det med ferskvann så snart som mulig og ta i mer balsam som du lar sitte i.

Husk å beskytte hodebunnen

Har du tørr hodebunn er det viktig å beskytte den mot solen. Da er det beste å ha på en hatt, caps eller kanskje et kult skjerf. Husk at hvis du bruker sideskill eller midtskill vil du kunne bli solbrent i hodebunnen, så husk å dra alt håret bakover eller dekk til hodet.

PRIMA balsam, sjampo og dusjsåpe er veganske og ikke testet på dyr

PRIMA er vårt rimeligste alternativ til deg som vil spare penger. Både sjampo, balsam og dusjsjåpe er veganske og ikke testet på dyr.

Solbleket hår?

Mange ønsker å benytte sommersolen til å få naturlig bleket hår. Dette kan gjøre håret ekstra tørt og gi deg som eventuelt farger håret ny farge.

Hvis du har farget håret ditt i mørkere nyanser, vil solen bleke fargen og fargen du får blir varmere – rett og slett mer rødlig.

Har du lysnet håret ditt blir det enda lysere, og det kan fungere veldig bra, men husk at dette sliter på håret. Hvis du har bleket håret ditt helt lyst er det veldig viktig å ikke få sol i kombinasjon med saltvann eller klorholdig vann.

Har du naturlige farger i håret, kan lyse striper som solen lager bli veldig pent – og mange elsker den fargen håret får. Dette er greit, men da bør du være ekstra raus med balsam i de periodene du oppholder deg i sterk sol.