Turmat: Slik forbereder du digg turmat | Tips og oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik forbereder du digg turmat

Slik forbereder du digg turmat

Mat på tur kan gjøres veldig enkelt og likevel smake skikkelig godt. Her er tipsene og triksene til hvordan du lykkes med førsteklasses turmat! 

Ferdig pizzadeig fra REMA 1000 kan trylles om til de herligste retter. Hva med kanel- eller sjokoladesnurrer som herlig tursnacks, eller digge pizzasnurrer til lunsj? Enkelt er det også.

Det eneste du behøver å tenke på hjemme er å mikse sammen fyllet du ønsker i snurrene.  

Kanelsnurrer eller sjokoladesnurrer:  Bland sukker og kanel i en liten frysepose, og ha med smør i en liten, tett plastboks. Ønsker du sjokoladesnurrer kan du pakke en boks Nugatti eller Nutella i sekken sammen med en rull med ferdig pizzadeig.

 

Pizzasnurrer Skjær opp kokt skinke og riv ost. Ha i separate plastbokser med tett lokk. Ta med REMA 1000 egen pizzasaus og pizzadeig. 

Pizzasnurrer: Skjær opp kokt skinke og riv ost. Ha i separate plastbokser med tett lokk. Ta med REMA 1000 egen pizzasaus og pizzadeig.  

Dette gjør du:

På turen er det bare å rulle ut deigen, smøre på ønsket fyll, rulle sammen til en pølse, skjære i skiver – og steke på begge sider i stekepannen på primusen. En super tur-aktivitet for små hjelpere. 

Vil du gjøre det enda enklere, kan du smøre på ønsket fyll og skjære skiver av deigen hjemme. Ha snurrene av rå deig i en matboks, og sleng dem rett i varm panne på tur! 

Om du vil avansere litt, kan du lage pølsepinnebrød eller pizzapinnebrød.

Lag en enkel turomelett 

Hva med en deilig omelett til turen? Velg mellom klassisk omelett eller en enkel og digg omelettrullade. Omelettrøren kan du uansett tilberede hjemme, helle på flaske eller i en tom melkekartong, og pakke med deg i sekken. Du velger selv om du lager omeletten hjemme på kjøkkenet, slik at den kan nytes fiks ferdig på tur –  eller om du gjør det til en koselig turaktivitet å tilberede den på primus eller bål.  

Omelettrullade

Varm en panne og tilsett litt smør eller olje. Når pannen er varm, slår du ned varmen til medium og sprer utover litt av eggemiksen. Husk at du skal lage en omlettrullade per person. La eggene sette seg og ha omeletten over på et fat. 

Legg på skinke, ost og salat. Rull sammen til en omelettrulade og nyt! 

Klassisk omelett med løk, sopp og bacon

Med litt forberedelse hjemme, kan du enkelt lykkes med å tilberede omelett utendørs. Hakk ingredienser etter eget ønske, som for eksempel sopp løk og bacon, og legg i tette, separate bokser.   

Ute i friluft stekes løk, sopp og bacon lett i pannen på bålet eller primusen. Hell så omelettrøren over. Stek til røren stivner.  

Imponer med en superdigg dessert 

Smeltet karamell, sjokolade og varm banan. Høres magisk ut, ikke sant? Det er ingen grunn til å droppe desserten på tur, nemlig!

Med noen enkle forberedelser på kjøkkenbenken hjemme, kan du lage en deilig dessert til turfølget! Behold skallet på, og lag et snitt langs innsiden av bananen. Åpne litt opp med hendene og fyll med små, hakkede biter av karamellfudge og sjokolade. Pakk deretter bananen inn i aluminiumsfolie.  

Legg pakkene med banandessert på glør i 5-10 minutter, snu og varm i nye 5-10 minutter. NYT! 

Husk at naturen skal være like fin når du forlater den, som den var da du kom. Ta alltid med deg søppel og sørg for å rydde skikkelig opp etter deg.

God tur!