Slik lykkes du med vegetarisk jul | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lykkes du med vegetarisk jul

Slik lykkes du med vegetarisk jul

Med julens smaker og sesongens råvarer kan du lage deilige vegetarretter til jul. Her gir vi deg tips til hvordan du lykkes med vegetarisk jul.

Du tenker kanskje det er en vanskelig oppgave å erstatte kjøttet på julemenyen med et grønnere alternativ? Der tar du feil! Vegetarisk julemat smaker like godt som tradisjonsmat – og passer perfekt sammen med klassisk tilbehør som kålrotstappe, rødkål og ertepuré.

Enten du er fristet til å prøve vegetarisk jul, eller du er på jakt etter nye, spennende juleretter og tilbehør til årets tradisjonsmat:

Her er seks vegetaroppskrifter – perfekt til julens selskaper.

Nøttestek

Prøv deg på den populære julemiddagen, du også! Mesterkokk Bent Stiansen har tryllet frem en kjøttfri oppskrift alle vil like.

Vegisterkaker

Lag vegetarvarianten av medisterkaker. Prøv Bent Stiansens nydelige oppskrift på vegisterkaker! Lag gjerne kakene klare et par dager i forveien – og varm dem opp i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft rett før servering.

Mandelbakt blomkål med sennepssaus

Full av smak, og morsom å lage. Mandelbakt blomkål står seg godt alene, men passer også ypperlig som tilbehør til julematen.

Nøttepaté

Nøttepaté – hva er det? Disk opp med en sødmefull nøttepaté laget av nøtter og sopp – toppet med tyttebær. Ristet rosenkål og en fyldig ostesaus ved siden av gjør denne vegetarretten så god at den gjerne kan spises på selveste julaften!

Grønnsakspai

Lag på lag med sesongen deilige rotgrønnsaker. Denne paien er full av god smak og næring. Den tar litt tid å lage, men er vel verdt innsatsen. Perfekt til årets juleselskaper, eller romjulstreff.

Bakt sellerirot med hjemmelaget urtesmør

Gjør deg klar for å ta julegjestene med storm. Denne oppskriften byr på en ny og deilig smaksopplevelse!

Trenger du en pause fra julematen? Prøv 3 gode vegetarsupper på under 30 minutter.