Slik lykkes du med vegetarisk jul
Du tenker kanskje det er en vanskelig oppgave å erstatte kjøttet på julemenyen med et grønnere alternativ? Der tar du feil! Vegetarisk julemat smaker like godt som tradisjonsmat – og passer perfekt sammen med klassisk tilbehør som kålrotstappe, rødkål og ertepuré.
Enten du er fristet til å prøve vegetarisk jul, eller du er på jakt etter nye, spennende juleretter og tilbehør til årets tradisjonsmat:
Her er seks vegetaroppskrifter – perfekt til julens selskaper.
Nøttestek
Prøv deg på den populære julemiddagen, du også! Mesterkokk Bent Stiansen har tryllet frem en kjøttfri oppskrift alle vil like.
Tips!
Vegisterkaker
Lag vegetarvarianten av medisterkaker. Prøv Bent Stiansens nydelige oppskrift på vegisterkaker! Lag gjerne kakene klare et par dager i forveien – og varm dem opp i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft rett før servering.
Tips!
Mandelbakt blomkål med sennepssaus
Full av smak, og morsom å lage. Mandelbakt blomkål står seg godt alene, men passer også ypperlig som tilbehør til julematen.
Tips!
Nøttepaté
Grønnsakspai
Lag på lag med sesongen deilige rotgrønnsaker. Denne paien er full av god smak og næring. Den tar litt tid å lage, men er vel verdt innsatsen. Perfekt til årets juleselskaper, eller romjulstreff.
Bakt sellerirot med hjemmelaget urtesmør
Gjør deg klar for å ta julegjestene med storm. Denne oppskriften byr på en ny og deilig smaksopplevelse!
Trenger du en pause fra julematen? Prøv 3 gode vegetarsupper på under 30 minutter.
Lær mer