Slik lager du skrubb fra kjøkkenskapet | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du skrubb fra kjøkkenskapet

Slik lager du skrubb fra kjøkkenskapet

Med kun to hverdagslige ingredienser kan du lage din egen kroppsskrubb som er både økologisk og deilig!

Hjemmelagde velværeprodukter er for spesielt interesserte, tenker du kanskje. Men når det er så enkelt å gjøre det selv, for ikke å snakke om hvor mye billigere det er enn å kjøpe – da er det verdt et forsøk! Alt du trenger er to ingredienser du finner i butikken, eller kanskje de allerede ligger klare i kjøkkenskapet?

Ved å lage dine egne produkter er du garantert at produktet ikke inneholder noen uhumskheter du ikke vil ha på huden din. I tillegg kan du selv enkelt regulere hvor mild eller grov du ønsker skrubben.

Bruk sukkeret på huden

Den viktigste ingrediensen i en tradisjonell, økologisk kroppsskrubb, er nemlig brunt sukker. Det er mye snakk om at vi burde redusere inntaket av sukker i maten, så hvorfor ikke smøre det på huden isteden? Ved å bruke en grovkornet type får du best fart på blodsirkulasjonen, men skrubb forsiktig i begynnelsen.

Den andre ingrediensen du trenger er olje. Her er det også fritt valg – fra olivenoljen eller solsikkeoljen du har stående på kjøkkenbenken, til mandel eller kaldpresset kokosolje. Sistnevnte er ekstra nærende for tørr hud og kan varmes lett for å oppnå en mer flytende konsistens.

Dette trenger du

1 kopp brunt, økologisk sukker

¼ kopp valgfri olje, for eksempel økologisk olivenolje

Slik gjør du

Bruk gjerne større mengder hvis du planlegger å ha litt til overs for senere bruk. Bland alle ingrediensene godt med en ren skje og fyll et lite glass med skrukork. PS, kroppsskrubben fungerer og perfekt som hjemmelaget gave til noen du er glad i!

Ved å tørrskrubbe huden før du skrur på dusjen får du en ekstra god effekt, og hvis du kun klapper deg forsiktig tørr med et håndkle etterpå blir faktisk body lotion overflødig. Ønsker du en litt mildere følelse masserer du skrubben inn på fuktig hud.