Slik lager du pizza på grillen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du pizza på grillen

Slik lager du pizza på grillen

Det å grille pizza er enklere enn du tror, og resultatet blir en deilig sprø bunn med god topping. Her er våre beste tips til å mestre pizza på grillen, slik at du kan nyte maten ute.

Alt du trenger er en grill med lokk og en pizzastein. Bruk gjerne en kulegrill – den gir mulighet for god varme, og et hint av kullet gjør dette tilnærmet lik opplevelsen du får med ekte italiensk pizzaovn.

Med disse tipsene får du en gjennomstekt pizza med sprø bunn. Trenger du inspirasjon til hva du vil ha på pizzaen? Se oppskrifter her.

Slik griller du pizza:

 1. Fyr opp grillen.
  Gjør grillen klar med høy, direkte varme – ca. 250-300 grader. Det er viktig at grillen er ordentlig varm.
 2. Bruk pizzastein.
  Legg pizzasteinen midt på grillristen, og la den bli varm. Det tar ca. 10 til 20 minutter, litt avhengig av type stein. Dette gjør at pizzaen danner skorpe med en gang den treffer steinen. Vær obs på at det er ulike typer bakestein, og at noen pizzasteiner skal legges på mens grillen er kald (så den ikke spekker).
 3. Legg pizzaen på steinen.
  Dersom du bruker en pizzaspade, lar du pizzaen gli ned på steinen. Husk å ta litt mel på spaden før bruk, da unngår du at pizzaen setter seg fast. Hvis du ikke har en pizzaspade, kan du dra bunnen over på steinen med bakepapir under. Dra vekk papiret etter ca. 30 sekunder når bunnen har satt seg litt.
 4. Grill på indirekte varme.
  På kullgrill fordeler du grillkullet på hver side i ytterkantene av grillen, men beholder litt på midten. Hvis du bruker gassgrill skrur du av brennerne som er direkte under steinen.
 5. Grill under lokk.
  Pizzaen grilles under lokk til den blir gylden. Husk å følge med! Den høye varmen og tynne bunnen gjør at pizzaen blir ferdig på få minutter.

Er det første gang du åpner grillen? Lær deg å mestre direkte og indirekte grilling her.

Lær å grille pizza av mesterkokk Bent Stiansen:

Oppskriften på den perfekte pizza

Hemmeligheten bak en perfekt Italiensk pizza er sprø og god bunn. Her finner du oppskriften på en god og enkel hjemmelaget pizzabunn.

Rask tomatsaus

Denne tomatsausen krever ingen koking eller varming, og er nok til 4 pizzaer.

Du trenger:

 • 1 boks hermetiske tomater, flådde
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss olivenolje
 • 2 ts salt
 • 1 ss oregano
 • 1 ss fersk timian, grovhakket

Slik gjør du:

Kjør alt sammen med en stavmikser.

Ønsker du hvit pizzasaus?

Prøv denne oppskriften.

Forslag til pizzatopping

Når du har laget deigen og sausen, er det bare kreativiteten som stopper deg. En god pizza kan toppes med nesten hva som helst. Men det beste resultatet får du om du legger på noen få og gode ingredienser.