Rema.no Lær mer Lær deg å mestre pizza på grillen

Lær deg å mestre pizza på grillen

Pizza på grillen er lekende enkelt. Alt du trenger en en grill med lokk og en pizzastein.

Det å stå ute og lage mat i solen er noe helt for seg selv, og å grille pizza er enklere enn hva du tror. Med en grill med lokk får du høy og jevn temperatur i grillen, som fungerer nesten like godt som en italiensk stenovn! Da sikrer du at pizzaen blir gjennomstekt, og bunnen blir sprø og god.

Slik tilbereder du pizza på grillen

  • Det første du trenger er en pizzastein. Dersom du ikke har dette i hus kan en stekepanne eller langpanne fungere vel så godt. Deretter varmer du opp grillen til 270-300 grader og legger lokket på.
  • Legg pizzasteinen på grillen minimum 15 minutter før pizzaen er klar for steking. Dette gjør at pizzabunnen danner skorpe med en gang den treffer den varme platen.
  • Bruk en pizzaspade eller en bred stålplate for å føre pizzaen over på steinen. Husk å ta litt mel på spaden før bruk, da unngår du at pizzaen henger fast.
  • Slå av gassbrenneren eller flytt pizzaen over på indirekte varme så fort du har lagt den på steinen, og legg lokket over igjen. Pizzaen skal ha høy og jevn temperatur under hele stekingen. Dersom du bruker kullgrill kan du skyve det varme kullet bort fra midten av grillristen før du legger på pizzaen, slik at du får indirekte, sirkulær varme.
  • Grill pizzaen under lokk til bunnen slipper platen, ca. 4-7 minutter, eller til den blir gylden.

Første gang du åpner grillen? Lær deg å mestre direkte og indirekte grilling her.

Vil du lage en hjemmelaget pizzadeig finner du oppskrift her. Her finner du spennende tips til hva du kan ha som topping på pizzaen.

Lær å grille pizza av mesterkokk Bent Stiansen:

Her finner du flere tips til deilige pizzaoppskrifter: