Slik lager du hjemmelaget ravioli | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du hjemmelaget ravioli

Slik lager du hjemmelaget ravioli

Ravioli er en italiensk fellesbetegnelse for fylt pasta. Her lærer du en enkel oppskrift på hjemmelaget ravioli med ricotta, spinat og cherrytomater.

Ravioli er en Italiensk favoritt som lages av tynne pastaplater som fylles og tettes. Kun fantasien setter grenser for hva du kan bruke som fyll, så her er det bare å prøve seg frem med dine favorittingredienser. I denne oppskriften bruker vi ricottaost, spinat og cherrytomater – en uslåelig kombinasjon.

Se våre beste pastaoppskrifter her.

Slik lager du hjemmelaget ravioli

Dette trenger du (4 porsjoner):

Pastadeig:
400g hvetemel
4 egg

Fyll:
200g ricotta
100g parmesan
300g fersk spinat
Smak til med salt og pepper

Saus:
400g cherrytomater
1 liten løk
50g revet parmesan
en håndfull frisk basilikum

Slik gjør du

1. Lag grunnoppskrift på pasta, hvor du beregn ca. 1 egg per 100g hvetemel. Du finner oppskrift på hjemmelaget pasta her.

Les også: Slik velger du riktig pastatype.

2. Del deigen i to og kjevle ut til tynne “ark”. Bruk eventuelt en pastamaskin hvis du har. Trykk ut små sirkler, for eksempel ved å bruke et glass eller pepperkakeform.

3. Forvell spinaten i et par minutter. Sil godt av, klem ut vannet og hakk den i biter. Bland deretter inn ricotta og parmesan, og smak til med salt og pepper.

4. Lag deretter sausen. Finhakk løk og del tomatene i to. Stek løken til den er gylden. Ha i cherrytomatene og la det putre i 15 minutter.

Les også: Derfor bør du spise mer tomat.

5. Legg ca. 1 ts med fyll i midten av pastasirklene. Fold den ene siden over fyllet slik at du får en halvmåne. Press forsiktig ut luften og klem pastaplatene sammen slik at det ikke er noen åpne skjøter. Hvis deigen virker tørr og er vanskelig å klistre sammen, kan du ta litt vann på fingrene før du klemmer deigen.

6. Kok opp rikelig med vann og tilsett litt salt. Kok raviolien i ca. 4 minutter, da blir den “al dente”. Sil av vannet og bland den ferdigkokte raviolien med sausen. Server med litt parmesan og frisk basilikum.

Dårlig tid?

Gjør det enkelt med ferdig, fylt pasta fra REMA 1000. I ferskvaredisken finner du et stort utvalg fersk pasta med ulikt fyll til en lav pris, som tortelloni med ricotta og spinat, tortellini med skinke og ost, perline med parmesan og tortelloni bolognese.