Hjemmelaget pasta er enklere enn du tror – slik lager du den
Det er noen få punkter du bør følge for å få en perfekt pastadeig og en god hjemmelaget pasta. I denne artikkelen lærer du de viktigste tipsene for å bli en ekte italiener på kjøkkenet.
Bruk et underlag av tre når du elter deigen. Dette gjør deigen grovere, noe som gjør at sausen fester seg bedre til pastaen.
En generell huskeregel er å beregne 1 egg per 100 g mel. Kvaliteten på melet i forhold til absorbering av væske og størrelsen på egg varierer, start derfor med 80 g mel per egg, og tilsett mer mel hvis det trengs. Den riktige deigkonsistensen skal være myk og lett formbar, ikke hard eller klissete.
Sulten? Se våre beste italienske oppskrifter her
Så enkelt lager du hjemmelaget pasta:
1. Form melet som en vulkan og lag et krater i midten.
2. Knekk eggene i gropen. Bruk en gaffel til å vispe rundt fra innsiden av gropen. Da vil melet etterhvert blande seg inn med eggene uten å renne utover kjøkkenbenken.
3. Du må elte deigen skikkelig, minst 10-15 minutter. Bruk håndflatene godt og trykk og kna. Deigen er ferdig når den er smidig, myk og ikke klistrer seg til underlaget.
Les også: Slik velger du riktig pastatype
4. La deigen hvile tildekket og luftfritt (pakk den gjerne inn i plastfolie) i minimum 30 minutter før du begynner å jobbe videre med den.
Tips!
5. Jobb bare med en liten del deig av gangen og bruk mel på underlaget. Det bidrar til at pastaen ikke setter seg fast. Pass på at resten av deigen hele tiden ligger tildekket.
6. Kjevle deigen ut til tynn deig. Nå kan du skjære ut strimler til tagliatelle, pastaplater eller for eksempel lage ravioli.
Lær mer