Rema.no Lær mer Hjemmelaget pasta er enklere enn du tror – slik lager du den

Hjemmelaget pasta er enklere enn du tror – slik lager du den

Egg og mel er alt du trenger for å lage hjemmelaget pasta. Her kan du lære hvordan du lager spaghetti, tagliatelle og pastaplater fra bunn.

Det er noen få punkter du bør følge for å få en perfekt pastadeig og til slutt en perfekt pasta. Her er de viktigste.

Bruk et underlag av tre når du elter deigen. Dette gjør deigen grovere, noe som gjør den mer mottakelig for saus.

En generell regel er å beregne 1 egg per 100 g mel. Kvaliteten på melet i forhold til absorbering av væske og størrelsen på egg varierer, start derfor med 80 g mel per egg, og tilsett mer mel hvis det trengs. Den riktige deigkonsistensen skal være myk og lett formbar, ikke hard eller klissete.

LES OGSÅ: Inviter til Antipasti

Så enkelt lager du hjemmelaget pasta:

1. Form melet som en vulkan og lag et krater i midten.

2. Knekk eggene i gropen. Bruk en gaffel til å vispe rundt fra innsiden av gropen. Da vil melet etterhvert blande seg inn med eggene.

3. Du må elte deigen skikkelig i minst 10-15 minutter. Bruk håndflatene godt og trykk og kna. Deigen er ferdig når den er smidig, myk og ikke klistrer seg til underlaget.

4. La deigen hvile tildekket og luftfritt (pakk den gjerne inn i plastfolie) i minimum 30 minutter før du begynner å jobbe videre med den.

 

 

5. Jobb bare med en liten del deig av gangen og bruk mel på underlaget. Det bidrar til at pastaen ikke setter seg fast. Pass på at resten av deigen hele tiden ligger tildekket.

6. Kjevle deigen ut til tynn deig. Nå kan du skjære ut strimler til tagliatelle, pastaplater eller for eksempel lage ravioli.