Slik lager du hjemmelaget granola | Oppskrift og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du hjemmelaget granola

Slik lager du hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola smaker godt og er enkelt å lage. Lager du granolaen selv kan du sikre deg en sunnere og ikke minst rimeligere start på dagen. Her får du en enkel basisoppskrift.

Du har sikkert hørt det før – at frokosten er det viktigste måltidet i løpet av dagen. En sunn og næringsrik frokost gir deg en god start på dagen og sikrer nok energi til å ta fatt på dagens mange gjøremål.

Når det er sagt er det mange som kjenner på både tidsklemma og lavere matlyst rett etter man har stått opp. Her er hjemmelaget granola en god løsning for mange. Lager du granolaen selv har du full kontroll på hva du får i deg, i tillegg til at det gjerne er billigere enn de kjøpte frokostblandingene.

Bruk opp frø- og nøtterester

Hjemmelaget granola kan lages så enkel som du vil eller du kan prøve deg frem med nye og spennende smaker. Bruk gjerne opp det du har i kjøkkenskapet fra før, som diverse frø, kjerner, nøtter og havregryn.

Det er alltid lurt å ta en titt i kjøkkenskap og skuffer før du drar på butikken. Bedre oversikt over hva du har fra før kan spare deg en god slant med penger, samtidig som du unngår å kaste mat.

Prøv nye smaker i granolaen

Kun fantasien setter grenser for hva du kan ha i en hjemmelaget granola. Ved siden av basisoppskriften du får under, kan du gjerne teste deg frem med ulike krydder og ingredienser. Kokos, kardemomme, kanel, kakaopulver, tørket frukt, gresskarkjerner, mørk sjokolade eller chiafrø er noe av det du kan teste. La din egen gane styre ingredienslista!

Vil du ha en sunnere variant kan du gjerne bytte ut sukkeret med andre naturlige søtningsmidler, som honning, agavesirup eller brune bananer.

Dette kan du bruke granolaen til

Hjemmelaget granola kan brukes til så mangt. Server den med melk som frokostblanding, bruk som topping til yoghurt, havregrøt eller kjøleskapsgrøt eller nyt den som den er som snacks.

Frokosten blir ekstra god hvis du kombinerer granolaen sammen med ferske bær eller oppskåret frukt. Granolaen holder seg godt en uke eller to i lufttett boks eller glass.

Dersom du er på utkikk etter en hjemmelaget gave til venner eller familie gjør denne frokostblandingen seg ypperlig i et Norgesglass sammen med bånd og en personlig hilsen!

Hjemmelaget granola med frukt og mandler

Dette er en enkel oppskrift på hjemmelaget granola med havregryn, tørket frukt tørket frukt og mandler. En perfekt start på dagen!

Dette trenger du:

 • 5 dl Havregryn (store)
 • 1 dl Linfrø
 • 1 dl Solsikkekjerner
 • 2 dl Mandler
 • 2 dl Tørket aprikos
 • 2 dl rosiner
 • 1 dl brunt sukker
 • 1 dl sukker

Slik gjør du:

 1. Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Hakk mandler og del aprikos i mindre biter.
 2. Ha brunt sukker og vanlig sukker i en stor kjele. Varm opp på middels til høy varme til en brun, flytende karamell.
 3. Dryss i havregryn under kraftig omrøring slik at karamellen fester seg om hvert havregryn. Stek i ca. 3 minutter på middels varme under konstant omrøring.
 4. Bland inn linfrø, solsikkekjerner, mandler, aprikos og rosiner. Vend alt godt sammen og bre massen godt utover på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter.
 5. Når granolaen avkjøles: Bryt og rør opp i mindre biter. Avkjøl til romtemperatur og oppbevar på en ren, tett boks eller glass.

3 toppinger som passer til granola