Slik lager du BBQ Brisket | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik lager du BBQ Brisket

Slik lager du BBQ Brisket

Brisket, eller oksebryst, har en fin smak og konsistens, og egner seg ypperlig på grillen. Tradisjonelt har vi i Norge laget kjøttdeig og karbonadedeig av dett kjøtt- stykket, men det smaker også nydelig som det er. Med noen tips og triks, kan du invitere til en skikkelig digg BBQ-middag – med brisket i hovedrollen!

Tilberedning

Ta brisketstykket ut av pakken og tørk av med kjøkkenpapir. Kjøttstykket kan godt lages kun på indirekte varme, fordi kjøttet i utgangspunktet er ferdig varmebehandlet fra før. Hvis du ønsker litt mer farge på kjøttet, kan du velge å starte med å legge det på direkte varme. Så snart kjøttet

har fått litt mer farge, flyttes det over til indirekte varme. Ha lokket på grillen og grill til kjøttet når minimum 60° C. Legg kjøttstykket på en skjærefjøl og skjær kjøttet i skiver. Det er ikke nødvendig med hviletid. Server med en god barbecuesaus ved siden av.

Se Grillandslaget sine tips: Slik griller du de ulike råvarene