
Enkel middag: 5 tips til å friske opp ferdigmiddagen
Enkelte dager strekker ikke tiden til. Mellom jobb, lekser, fotballtreninger og husvask, kan det være utfordrende å få den gode og sunne middagen på bordet. Da kan løsningen være en ferdigrett unna.
Men har du tenkt på hvor enkelt det er å friske opp ferdigretten? Vi har spurt mesterkokk Bent Stiansen om råd, som har et knippe med tips til hvordan du kan gjøre den enkle middagen enda bedre.
Middag under 100-lappen
5 spennende ferdigretter på under 25 minutter
I denne artikkelen viser Bent Stiansen deg hvordan du pimper opp en pose med ferdige fiskeboller i hvit saus, hva du kan gjøre med fiskekaker, en ny vri på pølsegryta, og hvordan gjøre Tom Kha-suppe og Thaisuppe enda mer eksotisk.
Alle produktene er fra REMA 1000 sin egen serie med enkle middager til en lav pris, Middag under 100-lappen. Produktene smaker godt alene, og blir enda bedre med disse grepene.
1. Fiskeboller med reke- og dillsaus i rundstykke
Ved å servere fiskeboller i hvit saus med reker, eple og dill i uthulede rundstykker, får du en helt ny familieklassiker.
Dette trenger du:
- 1 pose fiskeboller i hvit saus, fra Middag under 100-lappen
- 100 g rensede reker
- 1 eple
- 100 g frosne erter
- 1 potte med dill
- 1 ss sitronsaft
- 4 rundstykker
Slik gjør du:
Steg 1
Varm opp fiskeboller i hvit saus i en kjele, gjerne en tykkbunnet. Tilsett reker uten lake og små terninger av eple og erter. Varm i to minutter.
Steg 2
Tilsett hakket dill og evt. litt sitronsaft. Skjær toppen av rundstykkene og press innmaten ned i bunnen av dem
Steg 3
Fyll med fiskebollestuing og server gjerne råkostsalat til.
Les også: Slik sparer du tid på kjøkkenet – 8 middagshacks
Fiskekaker i tomatsaus med maispasta
Fiskekaker til middag er både godt og enkelt. Prøv fiskekaker i tomatsaus med maispasta, et fint alternativ til slektningen spagetti bolognese. Retten er i tillegg gluten- og laktosefri.
Denne oppskriften passer til fire personer og er klar på ca. 20 minutter.
Dette trenger du:
- 1 pk fiskekaker (REMA 1000 laktose- og glutenfri)
- 200 g maispasta eller annen glutenfri pasta
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss fersk timian, rosmarin eller basilikum
- 1 boks hakkede tomater
- Salt og pepper
- 1 pakke fiskekaker, gluten- og laktosefrie
Slik gjør du:
Trinn 1:
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok pastaen i ca. 10 min. Sil av vannet og hold pastaen varm.
Trinn 2:
Fres hakket løk og hvitløk i olivenolje, tilsett hakkede friske urter og boksen med hakkede tomater. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
Trinn 3:
Del fiskekakene i terninger og ha i sausen. Varm i 3 min. og bland med pastaen. Server med en mikset salat.
Tips!
Tilsett kokte sukkererter, aspargesbønner og gulrøtter i pastaen for å få mer grønnsaker i retten.
Tom Kha suppe med søtpoteter og scampi
Pimp opp den ferdige Tom Kha-suppen ved å tilsette scampi og søtpoteter med lime. Topp herligheten med frisk koriander.
Denne oppskriften passer til fire personer og er klar på ca. 20 minutter.
Dette trenger du:
- 1 pose Tom Kha suppe fra Middag under 100-lappen
- 400 g søtpoteter
- ½ dl olivenolje
- 1 ts salt
- Kvernet svart pepper
- 1 lime
- 200 g kokte scampi
- 1 potte koriander
Slik gjør du:
Trinn 1:
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell søtpotetene og del i 1 cm terninger. Legg de i en ildfast form og bland med olivenolje, salt, kvernet pepper og saften av én lime.
Trinn 2:
La formen bake i ovnen i 15 minutter, til søtpotetene er møre.
Trinn 3:
Varm kokte scampi i suppen og server den med bakt søtpotet og masse koriander.
Thaisuppe med strimlet svinefilet og mango
Ferdig thaisuppe fra REMA 1000 er perfekt som en base. Bland inn stekt svinefilet i skiver og mango. Denne retten vil hele familien like!
Denne oppskriften passer til fire personer og er klar på ca. 12 minutter.
Dette trenger du:
- 1 pose Thaisuppe fra Middag under 100-lappen
- 1 pk. svin ytrefilet i skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss solsikkeolje
- 1 paprika
- 1 mango
- 100 g erter, frosne
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Trinn 1:
Kok opp suppen. Strimle svinekjøttet og fres i glovarm panne med solsikkeolje og hakket hvitløk i ett minutt.
Trinn 2:
Tilsett strimlet paprika, terninger av skrelt mango, tinte erter og fres sammen i 2-3 min.
Trinn 3:
Ha strimlene med kjøtt og grønnsaker i suppen. Server med brød og smør.
Tips!
Fiskefilet eller kyllingpølse smaker også godt i suppen. Miks gjerne med mange sorter grønnsaker.
Pølseform med poteter og sprø parmesan
En god pølseform blir raskt en familiefavoritt. Legg en ferdig pølsegryte og skiver av poteter lag på lag i form, og topp med en deilig brødkrumme.
Denne oppskriften passer til fire personer og er klar på ca. 25 minutter.
Dette trenger du:
- 1 pk. pølsegryte fra Middag under 100-lappen
- 500 g ferdigkokte mandelpoteter
- ½ potte basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 2 skiver loff
- 30 g revet parmesan
Slik gjør du:
Trinn 1:
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg pølsegryten i en ildfast form. Legg på skiver med ferdigkokte mandelpoteter eller vanlige ferdigkokte poteter.
Trinn 3:
Kjør basilikum, hvitløk, loffskiver og parmesan til en grønn brødkrumme i foodprosessor. Fordel på toppen av potetene og sett formen i ovnen.
Trinn 4:
Bak i 20 minutter til retten er lysebrun. Server med godt brød til.
Lær mer