Slik farger du påskeeggene selv | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik farger du påskeeggene selv

Slik farger du påskeeggene selv

Med naturlige ingredienser som rødkål, rødbeter og gurkemeie kan du lage fargerike påskeegg fra eget kjøkken. Her kan du lære hvordan du farger påskeegg.

Enten om du vil spise en fargerik frokost eller lage fine egg å henge opp til påskepynt, kan du enkelt farge egg ved å bruke naturlige ingredienser i kokevannet.

Gule egg: Til 1 liter kokevann, bruk 3 ss gurkemeie og 2 ss eddik.

Rosa egg: Til 1 liter kokevann, bruk 2-3 skrellede og oppkuttede rødbeter og 2 ss eddik.

Blå egg: Til 1 liter kokevann, bruk en halv rødkål kuttet i strimler og 2 ss eddik.

Brune egg: Til 1 liter kokevann, bruk 4 ss pulverkaffe og 2 ss eddik.

Slik gjør du:

  • Bruk hvite egg til fargingen. Fyll en kjele med 1 liter vann (en kjele per farge du vil ha).
  • Legg fargeingrediensene i vannet og la det småkoke på medium varme til vannet blir farget.
  • Dersom du skal spise eggene: Kok dem med fyllet inni i det fargede vannet til de får ønsket fasthet på plommen. 10 minutter for hardkokte egg eller 6-8 minutter for smilende egg.
  • Dersom du vil bruke eggene til pynt: Blås ut eggene før du legger dem i kokevannet. Kok deretter i 10 minutter.

Slik blåser du ut egg

Prikk eggene i begge ender med en nål eller tegnestift, så det blir to små hull i skallene. Rist godt og blås forsiktig innholdet ut i en skål.

Ta vare på fyllet og bruk dem til å lage eggerøre, vafler, pannekaker eller eggedosis.