Slik farger du påskeeggene selv
Enten om du vil spise en fargerik frokost eller lage fine egg å henge opp til påskepynt, kan du enkelt farge egg ved å bruke naturlige ingredienser i kokevannet.
Gule egg: Til 1 liter kokevann, bruk 3 ss gurkemeie og 2 ss eddik.
Rosa egg: Til 1 liter kokevann, bruk 2-3 skrellede og oppkuttede rødbeter og 2 ss eddik.
Blå egg: Til 1 liter kokevann, bruk en halv rødkål kuttet i strimler og 2 ss eddik.
Brune egg: Til 1 liter kokevann, bruk 4 ss pulverkaffe og 2 ss eddik.
Slik gjør du:
- Bruk hvite egg til fargingen. Fyll en kjele med 1 liter vann (en kjele per farge du vil ha).
- Legg fargeingrediensene i vannet og la det småkoke på medium varme til vannet blir farget.
- Dersom du skal spise eggene: Kok dem med fyllet inni i det fargede vannet til de får ønsket fasthet på plommen. 10 minutter for hardkokte egg eller 6-8 minutter for smilende egg.
- Dersom du vil bruke eggene til pynt: Blås ut eggene før du legger dem i kokevannet. Kok deretter i 10 minutter.
Slik blåser du ut egg
Prikk eggene i begge ender med en nål eller tegnestift, så det blir to små hull i skallene. Rist godt og blås forsiktig innholdet ut i en skål.
Ta vare på fyllet og bruk dem til å lage eggerøre, vafler, pannekaker eller eggedosis.
Lær mer