17. mai-frokost: 17 retter du kan servere | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 17. mai-frokost: 17 retter du kan servere

17. mai-frokost: 17 retter du kan servere

Bobler, mat og godt selskap hører nasjonaldagen til, men det er ikke alltid like enkelt å vite hva du skal servere gjestene. Her får du 17 tips til både varme og kalde retter du kan lage til 17. mai-frokosten.

17.mai-menyen kan by på mer enn is og pølse. Med noen smarte forberedelser, og enkle oppskrifter, kan du enkelt sette sammen en deilig og variert meny på nasjonaldagen.

Festfrokost

Et pent dekket frokost- eller lunsjbord er en selvfølge om du byr inn gjester til 17. mai. Ta frem et hyggelig servise, og pynt bordet med sommerblomster og pene servietter. Sett stemningen med sløyfebånd og flagg.

Klassikere som eggerøre, røkelaks og spekemat er naturlige gjester til koldtbordet. Overrask gjestene ved å spe på med nye smaker, som butterdeigsvafler, minipaier og sommerfriske salater. Et variert og godt dekket koldtbord er nemlig den perfekte måten å starte feiringen på. Uansett om du er arrangør eller gjest, finner du inspirasjon til enkle retter du kan overraske med til 17. mai-frokost under.

17 retter du kan servere til 17. mai-frokost:           

1. Eggerøre

Eggerøre er fast gjest til ethvert koldtbord, også på 17. mai.

2. Frisk salat

Salat med appelsin, fetaost og granateple er et friskt alternativ til den fete maten, som spekeskinke og pølser.

3. Potetsalat

Ferdig potetsalat er vel så bra, men lite slår en hjemmelaget variant til nasjonaldagen. Denne kan lages dagen i forveien!

4. Pai med ørret, spinat og mozzarella

Pai er både enkelt og godt til koldtbordet, og kan varieres med dine favorittsmaker. Den er like god kald, så lag den gjerne dagen i forveien.

5. Brødkrans

Overrask gjestene med rykende fersk bakst til frokost! Denne oppskriften deler du med alle rundt bordet.

6. Ruller med røkelaks og asparges

Enkelt, raskt og godt alternativ til koldtbordet.

7. Eggemuffins med paprika og tomat

En morsom vri med egg som hele familien vil elske. Denne oppskriften er også vegetarisk!

8. Caprese med vannmelon og mozzarella

En frisk og nydelig salat av vannmelon! Dander med mozzarella, basilikum, dressing og server.

9. Spekeskinkerull med avokado og melon

Disse enkle spekeskinkerullene både smaker og ser fantastiske ut på koldtbordet.

10. Butterdeigsvafler med røket laks

En annerledes vri på vafler som er nasjonaldagen verdig.

11. Grillspyd med villreker og mango

En munnfull av smaker. Denne retten kan du enkelt tilberede dagen i forveien, legge klart i kjøleskapet og grilles før servering.

12. Skagentoast

Det er noe spesielt med sjømat og 17. mai. Lag gjerne rekesalaten dagen i forveien.

13. Sandwich med kremost og røkelaks

Sandwich passer til alt, og blir raskt en favoritt på frokostbordet.

14. Rømmegrøt med spekemat

Rømmegrøt og spekeskinke er en tradisjonsrik rett til nasjonaldagen. Kan serveres både til frokost eller lunsj etter barnetoget.

15. Sprø potetlomper med fenalår

Pepperrotrømme med salt fenalår og nektarinskiver gjør disse potetlompene til en enkel og sommerlig favoritt.

16. Minipai

Klarer du ikke bestemme deg for hva du skal fylle paien med? Lag minipaier og test deg frem med ulikt paifyll.

17. Eggesalat

Perfekt som pålegg eller en rett for seg selv til koldtbordet.

Gratulerer med dagen!