Rema.no Lær mer Slik dekorerer du gresskar til Halloween

Slik dekorerer du gresskar til Halloween

Skal du lage et gresskar til halloween? Her finner du 7 tips til utskjæring, og gode oppskrifter du kan lage av innmaten i gresskaret.

Halloween er kvelden for skumle gresskar, knask eller knep, utkledning og godterijakt. Selv om årets halloweenfeiring kanskje blir litt annerledes, betyr det ikke at vi kan lyse opp siste oktoberkveld med noen flotte gresskar?

1. Finn et flott gresskar

Butikkene bugner av gresskar. Finn et som er stort og kanskje i ulike størrelser for å skape litt ulike karakterer i gresskarene.

Dekoreringen av gresskar er et morsomt høydepunkt for hele familien i forkant av feiringen.

2. Finn frem riktig utstyr

Det første du trenger er riktige redskaper for å lage halloween-gresskar.

 

3. Skjær av topplokket

Det første du skal gjøre når du lager et gresskar, er å skjære av toppen. Dette gjør du så du kan starte med å ta ut innmaten i gresskaret. Det skal være stort nok til at du klarer å få hånden ned i gresskaret for å skrape utt innholdet i gresskaret.

4. Fjern innholdet

Nå starter jobben med å fjerne innholdet i gresskaret. Start med å skrape ut innholdet i sidene og fjern det gradvis. Det kan bli litt grisete, så pass på at du har en bolle ved siden av hvor du enkelt kan legge innmaten i gresskaret.

Grasskar REMA 1000

5. Tegn et skremmende ansikt

Når gresskaret er rengjort kan dere starte med å tegne opp fjeset. Her er mulighetene mange, og du finner stensiler hvis du søker etter det.

Jo mer du skjærer ut, jo mer vil gresskaret lyse opp. Men pass på at det ikke blir så stort at lysene blåser ut hvis det kommer vindkast.

Gresskar REMA 1000

6. Skjær ut ansiktet

Nå begynner det morsomste – å skjære ut øyne, nese og munn! Pass på at du ikke skjærer deg, skallet er hardt. Dytt ut bitene og pass på at kantene blir jevne. Du kan også bruke pepperkakeformer og hammer for å banke ut øyne og nese. Vask også bort rester av tusjen.

Gresskar REMA 1000

7. Tada! Du er ferdig og klar for å lyse opp gresskaret

Sett inn et telys i bunnen og sett på lokket – så er gresskaret klart for å lyse opp halloweenkvelden!

Gresskar REMA 1000

IMG_6921

Klar for knask eller knep!

Oppskrifter med gresskarfrø

Tips

Halloween-feiringen skjer hvert år 31. oktober. Som er kvelden før allehelgensdag 1. november. Opprinnelig var dette en feiring til minne om alle som har gått bort, og dette gjaldt særlig helgener (hallows) og martyrer.

Kilde: SNL