Rema.no Lær mer Slik dekorerer du gresskar til Halloween

Slik dekorerer du gresskar til Halloween

Gode tips til utskjæring og oppskrifter.

Bruk innholdet!
Halloween er kvelden for skumle gresskar, knask eller knep, utkledning og godterijakt. Og dekoreringen av gresskar er et morsomt høydepunkt for hele familien i forkant av feiringen. Men visste du at gresskaret kan brukes til mer enn halloween-pynt?
Fruktkjøttet er ypperlig i pai, i suppe eller ovnsbakt sammen med rotgrønnsaker. Frøene kan spises rå, men hvorfor ikke prøve å riste dem litt i pannen og spise dem som snacks? De er også fine i nøtte- og frøblandinger.
Slik gjør du det
Det er enkelt å skjære ut et skummelt fjes på gresskaret. Vi gir deg fremgangsmåten steg for steg:

Start med å finne frem redskaper. Du trenger en stor og en liten skarp kniv, en øse, gjerne en liten skje med tagger  og en tusj.

IMG_6876

Toppen skjæres av, slik at innholdet kan taes ut. Husk å ta vare på “lokket” slik at du kan sette det på plass igjen til slutt.
Ta ut alt innhold, men ta vare på det.

Grasskar REMA 1000

Når gresskaret er rengjørt kan du tegne opp fjeset. Her er mulighetene mange, og du finner stensiler hvis du søker etter det. Jo mer du skjærer ut, jo mer vil gresskaret lyse opp.

Gresskar REMA 1000

Så begynner det morsomste – å skjære ut øyne, nese og munn! Pass på at du ikke skjærer deg, skallet er hardt. Dytt ut bitene og pass på at kantene blir jevne. Du kan også bruke pepperkakeformer og hammer for å banke ut øyne og nese.
Når du er ferdig kan være lurt å smøre inn gresskarets innside og utskårede deler med vaselin for å hindre at det blir brunt. Vask også bort rester av tusjen. Dryss også gjerne litt kanel eller annet krydder på lokket for å få en ekstra god duft når telyset brenner.

Gresskar REMA 1000

Sett inn et telys i bunnen og sett på lokket – så er gresskaret klart for å lyse opp halloweenkvelden!

Gresskar REMA 1000

IMG_6921

Klar for knask eller knep!

Oppskrifter med gresskarfrø