Slik dekorerer du gresskar til Halloween | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik dekorerer du gresskar til Halloween

Slik dekorerer du gresskar til Halloween

Skal du lage gresskar til halloween? Her finner du 7 tips til utskjæring, og gode oppskrifter du kan lage av innmaten i gresskaret.

Mange forbinder Halloween med skummel pynt og utskårede gresskar. For å gjøre hjemmet ditt klart for årets skumleste kveld, er utskjæring av gresskar en morsom familieaktivitet for store og små. Lag skumle ansikter, kule lykter eller bruk gresskaret som det er til pynt.

1. Kjøp et passende gresskar

Butikkene bugner av gresskar rundt Halloween. De store er enklere å skjære ut, men velg gjerne flere i ulike størrelser for å skape litt variasjon i pyntingen.

Dekoreringen av gresskar er et morsomt høydepunkt for hele familien i forkant av feiringen.

2. Finn frem riktig utstyr

Det første du trenger er riktige redskaper for å lage halloween-gresskar.

3. Skjær av topplokket

Det første du skal gjøre når du lager et gresskar, er å skjære av toppen. Dette gjør du for å ta ut innmaten i gresskaret. Det skal være stort nok til at du klarer å få hånden ned i gresskaret for å skrape ut innholdet.

Bruk en kniv til å skjære rundt toppen på gresskaret, så du får et “lokk”. Ta vare på lokket – dette skal du bruke igjen senere.

4. Skrap ut innholdet

Nå skal du fjerne innmaten i gresskaret. Start med å skrape ut innholdet på sidene gradvis. Legg innmaten i en bolle og ta vare på det, dette kan du bruke til å lage mange høstlige oppskrifter med senere. Det kan bli litt grisete, så bruk gjerne et forkle eller t-skjorte som tåler en vask.

Grasskar REMA 1000

5. Tegn et skremmende ansikt

Når gresskaret er tømt kan du starte med å tegne opp et ansikt. Her er mulighetene mange, og du finner stensiler hvis du søker etter det.

Jo mer du skjærer ut, jo mer vil gresskaret lyse opp. Men pass på at det ikke blir så stort at lysene blåser ut hvis det kommer vindkast.

Gresskar REMA 1000

6. Skjær ut ansiktet

Nå begynner det morsomste – å skjære ut øyne, nese og munn! Vær forsiktig når du skjærer så du ikke kutter deg, da skallet kan være hardt. Du kan også bruke pepperkakeformer og hammer for å banke ut ulike former.

Dytt ut bitene og pass på at kantene blir jevne. Vask deretter bort rester av tusjen.

Gresskar REMA 1000

7. Tada! Du er ferdig og klar for å lyse opp gresskaret

Sett inn et telys i bunnen og sett på lokket – nå er gresskaret klart for å lyse opp hjemmet til Halloween!

Gresskar REMA 1000

IMG_6921

Klar for knask eller knep!

Oppskrifter med gresskar

Tips

Halloween-feiringen skjer hvert år 31. oktober. Som er kvelden før allehelgensdag 1. november. Opprinnelig var dette en feiring til minne om alle som har gått bort, og dette gjaldt særlig helgener (hallows) og martyrer.

Kilde: SNL