Slik blir du en grønnere forbruker | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik blir du en grønnere forbruker

Slik blir du en grønnere forbruker

Å leve litt mer miljøvennlig trenger absolutt ikke være vanskelig. Her får du 10 enkle grep du kan gjøre for en grønnere hverdag. Husk at alle monner drar!

Disse 10 enkle grepene kan du ta allerede i dag:

  1. Velg økologisk
    Bytt gradvis ut basisvarene med økologiske alternativer. Det blir stadig flere av dem i hyllene, og produktene blir bedre og bedre – fra rengjøringsmidler til sjokolade. Det gulgrønne Debio-merket levner ingen tvil om at produktene er fri for sprøytemidler og har blitt produsert mer i pakt med naturen.
  2. Bruk handlenett
    Ta med miljøvennlige bærenett på handleturen. Oppbevar gjerne et sammenrullet nett i bunnen av bagen for spontane handleturer. Da reduserer du plastbruken, samtidig som kjøkkenskapene ikke blir overfylt med overflødige poser!
  3. Planlegg ukemenyen
    Se på det som at dere driver en bitteliten familierestaurant! Bonusen er at dere sparer tid og penger på unødige spontanturer til butikken – og ikke minst: Bedre planlegging fører til mindre matkasting.
  4. Innfør en kjøttfri dag i uken
    Visste du at Nordmenn er på verdenstoppen i kjøttspising? Å redusere inntaket av kjøtt er bra for både miljø og helsa, og er et godt sted å starte for deg som vil leve litt grønnere. Kanskje én dag blir til to? Eller tre?
  5. Sorter søppelet ditt
    Kildesortering gir en viktig mestringsfølelse av å gjøre noe. Denne vanen er rask å tilegne seg samtidig som søppelet får oppstå på ny i nytt liv.
  6. Bruk sesongene 
    Kjøp sesongbasert mat! Disse smaker ikke bare fantastisk, men er ofte kortreist og bidrar til mindre utslipp ved frakt.
  7. Ta vare på maten
    Lær deg hvordan matvarene bør oppbevares for lengst mulig holdbarhet. Epler trives for eksempel godt i kjøleskap, mens avokado, bananer og tomater foretrekker romtemperatur. Korrekt oppbevaring av maten hjelper deg å unngå kasting av mat.
  8. Frys ned brødet
    Brød og bakevarer troner toppen i Norge av mat som havner i søpla. Hvorfor ikke fryse det i skiver som kan tines eller ristes etter behov? Tørre brødskiver passer også ypperlig som krutonger!
  9. Følg med på holdbarheten
    Planlegg måltider ut ifra matvarer som snart går ut på dato. Mange produkter, som egg og melk, holder seg også lengre enn ”best før”-datoen, spesielt varer som er uåpnet. Lukt og smak deg frem!
  10. Vær kreativ med restene
    Gårsdagens taco blir den perfekte helgefrokosten i en ny “bekledning” som meksikansk omelett!