Rema.no Lær mer Ribbe – slik lykkes du!

Ribbe – slik lykkes du!

Den ferske ribben du får på REMA 1000 er akkurat like god som den de har i dyrere butikker. Dyrene kommer fra norske gårder, avlsmaterialet er det samme, fôret er det samme, og kjøttet er akkurat like fint fettmarmorert og smakfullt. Den eneste forskjellen er prisen. - Bent Stiansen


Slik lykkes du med ribbe

  1. Gni inn ribbe med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes slik at det får trekke godt inn i kjøttet.
  2. Ribben legges med svoren opp i en langpanne med 2-3 dl vann. Lag en liten opphøyning i midten, da renner det smeltede fettet ned fra ribba. Du kan bruke aluminiumsfolie, en rist eller en asjett.
  3. Dekk så til med aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 190-200°c i ca. 50 minutter.
  4. Ta ut ribben fra ovnen. Hvis du ikke har kjøpt ferdigrutet ribbe – snitt opp svoren i et perfekt rutemønster. Det er mye lettere å gjøre det nå enn når ribben er rå. Krydre med litt ekstra salt og pepper mellom rutene.
  5. Ribben legges tilbake i langpannen med opphøyningen i midten, stekes så videre på 200°c på varmluft i ca. en time. Sett opp temperaturen til 225°c de siste 20-30 minuttene for en sprø og luftig svor. Sett evt. grillelementet på fullt og plasser ribben i bunnen av stekeovnen. Stek i ca. 5 minutter så svoren puffer opp og blir sprø. Sitt ved ovnen og pass på at svoren ikke brenner seg.
  6. La ribben hvile i ca. 15 minutter, da beholder den saftigheten. Medisterkaker og julepølser kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene. Når du skal skjære opp den ferdige ribben, er det enklest å snu den slik at svoren ligger ned på skjærebrettet. Da ser du også hvor ribbeina er saget over og hvor det er lettest å skjære. Server gjerne med stekte epler og svisker. Se Bent Stiansen lage juleribbe her.

Hvor mye ribbe trenger du per person?

Voksen – 350 gram ribbe pr. porsjon
Storspist – 500 gram ribbe pr. porsjon
Barn – 150-200 gram ribbe pr. porsjon

Medisterkaker/julepølse per person:

Voksen – 70 gram pr. porsjon
Storspist – 100 gram pr. porsjon
Barn – 70 gram pr. porsjon