Reduserer matsvinn med frukt og grønnsaker fra PRIMA | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Reduserer matsvinn med frukt og grønnsaker fra PRIMA

Reduserer matsvinn med frukt og grønnsaker fra PRIMA

Under merkevaren PRIMA finner du frukt og grønnsaker med ulik størrelse og fasong. Mat som ofte ikke havner i butikken, selv om smaken er like god.

Krokete gulrøtter, epler med skjønnhetsflekker og løk av forskjellige størrelser. Ikke slik nordmenn er vant til å se grønnsakene når du kjøper dem på butikken, men slik de ser ut før de blir sortert til butikkvalitet, til bruk i juice og industri eller i verste fall kastes.

Forbruker har høye krav til størrelse og utseende på frukt og grønnsaker i Norge. Folk flest ønsker eksempelvis poteter av tilsvarende størrelse, slik at koketiden blir lik under tilberedning. Dette fører til at store deler blir sortert vekk og brukt til andre formål i stedet for å selges. Dette ønsket vi i REMA 1000 å gjøre noe med.

Kjøp uperfekte grønnsaker gjennom PRIMA

Under merkevaren PRIMA har vi solgt «uperfekte» grønnsaker i flere år, til en lavere pris. Disse grønnsakene har en bredere sorteringsgrad enn andre merkevarer.

Smaken og kvaliteten er gjerne den samme, men uviktige skjønnhetsfeil er hjertelig velkomne. I pakken med PRIMA gulrøtter finner du for eksempel store og små gulrøtter, krokete eller knekte.

Les også: Slik jobber REMA 1000 for mindre plast i frukt- og grøntavdelingen.

På den måten kan vi bidra til mindre matsvinn, samtidig som du kan spare penger. I frukt- og grøntavdelingen hos REMA 1000 kan du velge mellom 15 PRIMA-produkter.

Mindre matsvinn

385 000 tonn mat havner i søpla hvert eneste år, ifølge Matvett.no. Matsvinn er en av de største miljøutfordringene vi har i Norge i dag, og det å kaste mindre er en stor del av arbeidet i REMA 1000. Både i egen næring, men også å gjøre det enklere for kundene våre.

Det å tilby uperfekte grønnsaker gjennom merkevaren PRIMA er et av tiltakene vi gjør. I tillegg til:

Les også: REMA 1000 vil halvere matsvinnet

Enda lavere priser med Æ

Som Æ-kunde får du alltid 10% priskutt på all fersk frukt og grønt, inkludert PRIMA-produkter. Slik blir det litt enklere å få i seg de anbefalte “5 om dagen”.

Ikke lastet ned Æ ennå? Les mer og last ned her.

Dette er PRIMA-serien

PRIMA er REMA 1000 sin egen serie med laveste prisalternativ. PRIMA-produkter finner du i alle varekategorier, alt fra frukt og grønnsaker til pålegg, kjøtt, hermetikk, kosmetikk og snacks.

Alle PRIMA-produktene er uten palmeolje, og en stor andel produkter inneholder mindre tilsatt salt og sukker.