Rema.no Lær mer Redusere

Redusere

Å redusere er noe man gjør både i matematikken, politikken, kjemien – og på kjøkkenet. Og når det gjelder mat innebærer reduksjon det å koke inn. Vi reduserer en væske fordi vi ønsker å konsentrere smaken i en saus eller kraft. Dersom sausen er for tynn vil væsken fordampe ved koking slik at sausen blir tykkere.

 

130909BrunSaus_004_JF kopi

La sausen koke på middels varme til den har fått ønsket konsistens.

130909-TT-Helg_044_JF

Pass på – når det er lite væske i kasserollen tar det ikke lang tid før sausen blir for tykk.

 

Tips

To viktige ting å huske på når du reduserer: Ikke ha i for mye salt i forkant av en reduksjon, for da vil også saltsmaken bli mer konsentrert gjennom kokingen. Pass på når du reduserer en saus; i begynnelsen kan det virke som om reduksjonen går sent, men på slutten kan det gå så raskt at sausen kan bli brent.