Prøv disse deilige oppskriftene med plommer | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Prøv disse deilige oppskriftene med plommer

Prøv disse deilige oppskriftene med plommer

Gi sesongens plommer plassen de fortjener på bordet! Her får du seks fristende tips til hva du kan lage av dem.

Plommer er en fruktfavoritt hos mange – og særlig når de norske variantene er i sesong om høsten. Vekstforholdene her nord gjør dem utvilsomt ekstra smakfulle.

Norske plommer er nydelige som de er – men gjør seg også ypperlig til både frokost, lunsj, middag og dessert. La deg inspirere av disse oppskriftene, og rydd plass til den deilige frukten!

Til middag eller lunsj:

Deilig hjemmelaget plommesyltetøy

Mmm… Det er lite som slår hjemmelaget syltetøy på nystekt brød eller pannekaker. Lag et enkelt og klassisk plommesyltetøy. Syltetøyet er også et ypperlig utgangspunkt for kakefyll og desserter, og ikke minst veldig godt til ulike oster.

Couscoussalat med plomme og mango

Denne digge og mettende couscoussalaten er en herlig lunsj – eller perfekt tilbehør til kylling og fisk. Plomme, mango, mandler og urtedressing gjør den superfrisk og utrolig god.

Til desserten:

Bakte plommer med kardemommekrem

Bakte plommer med kardemommekrem er en deilig og litt annerledes dessert med plomme i hovedrollen.

Pannacotta med syltede plommer

Pannacotta er en kjent og kjær dessertklassiker som virkelig kler frukt. Hva med å prøve denne fantastiske varianten med vaniljestang og syltede plommer?

Tilslørte plommer

La plommene få spille hovedrollen i denne enkle og supergode vrien på dessertfavoritten tilslørte bondepiker. Den kan fort bli en ny gjenganger på bordet!

Lag en plommegrateng!

Denne luftige marengsgratengen kan lages med ulike typer frukt, men passer ypperlig med plommer. Den egner seg perfekt for porsjonsformer, slik at hver gjest får sin egen lille grateng.