
Slik posjerer du egg
På menyer vil du ofte se posjert egg som en frokostrett, men også fisk og kylling egner seg for posjering. For eksempel er posjert kylling, gjerne kyllingbryst som har trukket i kyllingkraft og strimlet med gaffel, perfekt i salater.
Forhåpentligvis posjerer du hver gang du tilbereder fisk. For fisk skal aldri koke – den skal trekke i varmt vann. Bruk like mye vann som fisk, fisken bør ligge 5-10 cm under vann. Ha på lokk og vent til fisken er ferdigtrukket, alt avhengig av tykkelse på fisken.
Steg 1

Egg i liten bolle, vid kasserolle med kokende vann, salt og eddik på siden. Kjøkkenredskap: hullsleiv.
Ha 3 spiseskjeer eddik og litt salt i 1 liter vann og kok opp. Skru ned varmen til rett under kokepunktet, rør i vannet med en skje, rundt og rundt, til vannet lager en strøm, som i et sluk. Knekk egget oppi en espressokopp eller skål. Hell egget i strømmen og hjelp evt. til med å samle eggehviten rundt plommen. La egget trekke i det varme vannet i 3-5 minutter.
Steg 2

La egget trekke i vannet i 3-5 minutter.
Steg 3
Løft opp med hullsleiv og legg det i et kaldt vannbad i noen sekunder for å stoppe kokeprosessen. La eggene renne av seg på en tallerken.
Posjerte egg kan du faktisk lage på forhånd, og så varme opp igjen i en kjele med varmt vann rett før servering.
På menyer vil posjert egg ofte skjule seg bak navnet ”Eggs Benedict”, som er ristet brød med bacon eller skinke, posjert egg og Hollandaise-saus. I ”Eggs Florentine” er bacon erstattet av spinat.
Viktig å huske når du skal posjere egg:
Jo ferskere egg desto bedre.
Vannet skal ikke koke når du har i egget.
Tips
Lær mer