Rema.no Lær mer Pizza på grillen? Prøv Flatbread Pizza

Pizza på grillen? Prøv Flatbread Pizza

Pizza smaker enda bedre når den tilberedes ute, og er perfekt å servere som sommermat.

Ikke alle er klar over hvor enkelt det er å tilberede pizza på grillen. Bunnen blir ekstra sprø, og du kan nyte den gode smaken av grill samtidig. Hvorfor ikke lage hver deres pizzafavoritt neste gang du skal ha gjester?

Sterk varme er hemmeligheten bak en vellykket flatbread pizza. Får du høy nok temperatur på grillen, vil pizzaen stekes nesten som i en italiensk pizzaovn. Invester gjerne i en pizzastein dersom du vil ha ekstra sprø bunn, ellers holder en grill med lokk i haugevis.

FØR DU STARTER:

En hjemmelaget pizzadeig skal heve i 30-60 minutter, så tilbered gjerne deigen i forkant av grillkvelden.  Du kan fint bruke hvetemel i deigen, men dersom du bruker Tipo 0-mel bli deigen luftigere og enklere å jobbe med. Dersom du har dårlig tid kan du plukke med deg en ferdig pizzadeig fra butikken.

Husk nok mel på både bord, deig og eventuelt pizzaspade for å unngå at deigen klistrer seg fast.

PIZZA PÅ GRILLEN:

Kjevle ut deigen til små pizzabunner. Legg bunnen rett på grillen på direkte varme til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Snu over på en tallerken eller lignende og legg ønsket topping på den ferdiggrillede siden. Legg pizzaen tilbake på grillen på indirekte varme, ta ned lokket og grill til osten har smeltet. Dette gårt fort, så her er det viktig å følge med!

TIPS:

Skal du reise bort på ferie? Pizza på grillen er en perfekt måte å kvitte seg med overflødig pålegg! La en av ukens middager bli en restefest på grillen, og se hvem i familien som lager den mest kreative pizzaen. Da unngår du unødig matsvinn og sparer både lommeboka og miljøet.

Hva med å teste en av disse pizzaene?

Klikk her for flere pizzaoppskrifter.

Tips

Lag gjerne en stor og god salat ved siden av når du serverer pizza eller pastaretter. Ikke bare smaker det bedre, men middagen blir også sunnere og mer mettende!