Piknik: 6 enkle oppskrifter uten grill! | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Piknik: 6 enkle oppskrifter uten grill!

Piknik: 6 enkle oppskrifter uten grill!

Endelig tid for piknik! Den ultimate piknikmaten er noe som er enkelt å tilberede og enkelt å ta med seg – som for eksempel sommerlige salater, saftige smørbrød eller wraps. Her finner du våre smakfulle og smarte favorittoppskrifter til pikniken. Håper det smaker!

Enten du skal tilbringe dagen ute – på stranda, parken eller i skogen  – passer det bra med enkle og smaksrike retter vi kan ta med oss ut uten for mye forarbeid.

Her er seks deilige sommerretter du kan pakke ned i pikinikkurven.

1. Wraps med laks og mango

Denne digge retten passer perfekt i matboksen, og tar kun 15 minutter å tilberede. Ha gjerne på sweet chili-saus og skvis noen limebåter over rett før servering. Superdigg!

2. Omelettrullade med ost og skinke

En barnevennlig og praktisk på farten-rett, som enkelt lar seg lage, oppbevare og spise. Stek tynne omeletter i stekepanna, og ha på ost, skinke og salat. Rull sammen som en wrap, og pakk i matpapir eller matboks.

3. Shrimp Roll

Reker er en klassiker, og shrimp rolls smaker ekstra god i sommervarmen. Ikke bare smaker det godt, det er også superenkelt å lage og ta med seg i kjølebagen.

4. Pita med spicy kjøttdeig og feta

Nystekte pitabrød fylt med kjøttdeig, feta og deilige grønnsaker, er superdigg og supersmart sommermat! Velg om du gjør klar pitabrødene med fyllet hjemme, eller om du pakker kjøttdeig, grønnsaker og pitabrød hver for seg, og lar strandløvene komponere sin egen rett.

5. Fiskeburger på farten

Fiskekaker smaker like godt kalde, som varme. Putt dem mellom to burgerbrød, og piff opp fiskeburgeren med aioli eller chilisaus, og friske grønnsaker. En vinner hos de minste – helt garantert!

6. Deilig sommerdessert

Fruktsalat er alltid en vinner. Rens favorittfrukten og kutt i terninger. Ha i en boks. Bland appelsinsaft, sitronsaft og brunt sukker, og ha i en annen boks. Bland alt sammen rett før desserten skal nytes!

Les også: 9 salater du må teste i sommer

Bonus: Avkjølende og forfriskende sommerdrikke

Lag en deilig bringebærlimonade. Denne er enkel å lage og har nydelig smak av sommer og bobler!