Persillerot | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Persillerot

Persillerot er i nær slekt med persillen, men utseendet er mer lik pastinakkens og smaken minner om sellerirotens.

Persillerot er i nær slekt med persillen, men utseendet er mer lik pastinakkens og smaken minner om sellerirotens. Persillerot smaker godt i supper og pureer, men den aller beste måten å bruke denne rotfrukten på, er kanskje å kutte den i tynne skiver og steke disse i rapsolje til de får en gylden farge. Prøv selv!

Tips

Persillerot oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller plastboks.

Tilberedning

Rotmos med sellerit, persillerot

Rotmos

Alle rotgrønnsaker gjør seg veldig godt i en rotmos – sammen eller hver for seg. Skrell og kutt grønnsakene i terninger eller skiver. Legg en buljongterning i kokevannet. Når grønnsakene er møre, moses de – enten i en foodprocessor eller med en potetpresse. Tilsett melk eller fløte og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og urter etter eget ønske.

Bakte persillerøtter

Bakte røtter

Skrell og skjær røtter i grove biter. Vend de i olivenolje, frisk sitron, salt, pepper og friske urter og bak de gyldne i ovnen på 200C i ca. 30 minutter.

Puré

Kok persillerot, sellerirot og pastinakk mørt, mos det og spe med smør eller redusert fløte og smak til med salt og pepper. Du kan bruke røttene alene eller blande de ulike sortene.